Trafikte çarpıp kaçma ve dava
Mrb. Bir ay kadar önce Aracımla Yolda giderken yanyoldan çıkan araç benim arabama çarpıp kaçtı plakasını aldım gören esnaf ta var ama şahitlik yaparlarmı bilmiyorum, polis çağırdım gelmedi , savcılığa başvurdum artık ceza verilmiyormuş takipsizlik vermişler neticede hukuk mahkemelerine yönledirdi nöbetçi hukuk mahkemesinde bilirkişi tespiti yaptırdım 3000 liraya yakın bir tutar yazılmış ve aracımı kendim yaptırdım. Şimdi bu kişiye karşı sanırım dava açmam gerekiyormuş nasıl açabilirim ve açsam kazanma şansım ne olur.
Re: Trafikte çarpıp kaçma ve dava
şimdi elinde belgen var, savcılığa şikayet edicen, dosya açılacak, adamı bulup ifadesini alacaklar "hatırlamıyorum, yapmışsam özür dilerim" diyecek, takipsizlik olacak.
bu dosyada adamın adını soyadını adresini alacaksın, buna karşı alacak davası açacaksın.
hatta istersen kolayına kaç, adrese icra yolla, icrayı reddederse mahkemeye gidersin
Trafikte çarpıp kaçma ve dava
Aracın Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortasını yapan şirkete neden başvurmuyorsunuz? Hangi sigorta şirketi olduğunu Tramer şifresi olan bir sigorta şirketinden öğrenebilirsiniz. Sigorta şirketine yazılı başvurun, reddederlerse araç maliki ile birlikte sigorta şirketine karşı dava açın. Tanık varsa davayı kazanmamanız için bir neden yok.
Açacağınız davada tespit dosyasını delil göstermeyi unutmayın.