Borcumu Ödedikten Sonra Gelen İlamsız Takiplerde Ödeme Emri
Kredi kartı borcum gecikti. Banka ile görüşüp 4 parça halinde 10.10.2008 tarihine kadar borcumu bankaya ödedim. Son gün ödeme yaparken borcuma eklenen vekalet ücretini de ödedim. 10.10.2008 tarihli, 24.10.2008 tarihinde postaya verilmiş İlamsız Takiplerde Ödeme Emri 05.11.2008 tarihinde bana ulaştı. Banka avukatlarını aradım. Bir şey yapmam gerekmediğini söylediler. Borcumun bittiğini, dosyanın takipten kalktığını yazdıkları bir yazı faksladılar. İcra müdürlüğünden gelen yazıda borcu ödeyin yada 7 gün içinde mal beyanında bulunun diyor. Bu yazıya cevap vermem gerekir mi ? Vereceğim cevapta borcumun bittiğini belirtsem yeter mi? Yine de mal beyanında bulunacak mıyım? Yazıyı gönderen icra dairesi başka bir şehirde, bulunduğum şehirdeki icra müdürlüğü kanalıyla cevap verebilir miyim ?
Re: Borcumu Ödedikten Sonra Gelen İlamsız Takiplerde Ödeme Emri
BUlunduğunuz şehirden, ödeme emrinin gönderildiği icra müdürlüğüne borcun ifa edildiğini belirten itiraz dilekçesi gönderin.
İcra müdürlüğüne dilekçeniz ile birlikte posta pulu vereceksiniz. Ayrıca dilekçenin icra müdürlüğünce onaylanmış bir nüshasını isteyin ve saklayın.
İtiraz etmeniz halinde ayrıca mal beyanında bulunmanıza gerek yoktur.
Dosyanın ifa edildiğini faks ile teyit ettiler diyorsunuz. Dilerseniz bu yazının bir suretini de itiraz dilekçenize ekleyin. Sorun olacağını sanıyorum ama siz işinizi sağlam tutun diye bu öneride bulunuyorum. İlerde yaşanabilecek bir yanlışlığı önlemiş olursunuz.
Borç ödenmesine rağmen hala ödeme emri gelmesi bileyeterince yanlıştır.
Sayın kocagül;
ödeme emrine süresinde itiraz edildikten sonra takibin iptali davası açılıp haksız takip yapan banka %40 tazminatla cezalandırılabilir mi??
%40 tazminat İtirazın iptali veya kaldırılması davaları sonucunda hükmedilir.
İtiraz durumunda itiraz ile takip duracağı için ayrıca iptal davası açmasında hukuki bir yararı yoktur.Karşı tarafın bu itiraz üzerine birde itirazın iptali veya kaldırılması davası açacağına ihtimal bile veremiyorum.