Re: İşi Bırakmak İstiyorum
Anlamadım, zorla çalışmak diye bir şey yok.
İstifi edin, 6 haftalık ihbar süreniz var, bunu kullanın bundan sonra çalışmak zorunda kalmazsınız
İstifa durumunda kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
FAzla çalışmalarınızın karşılığı ödeniyor mu?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İstifa durumunda kıdem tazminatına hak kazanamazsınız.
FAzla çalışmalarınızın karşılığı ödeniyor mu?
Merhaba
Fazla çalıştığımız saatlerin mesaisini alıyoruz.Ama tam detayını bilmiyoruz.Maaş direk hesabımıza yatıyor. Kıdem tazminatı almak için tam olarak ne yapmalıyım. Okula gideceğimi öne sürsem olurmu ? Nasıl olsa yeni kayıt oldum üniversiteye.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim
Okula gidecek olmanız,kıdem tazminatı alarak sözleşmenizi sona erdirmenize imkan tanımaz.
Okula gidecekseniz,çalışmayacaksanız,istifa edeceksiniz.İstifa ederseniz ihbar öneline uymazsanız ihbar tazminatı talep edilebilir.
Bırakıp gitmek istemediğinizi öyle bir para yok.2 yıllık çalışma kıdeminiz var.İşveren çıkarırsa,veya siz haklı bir nedenle çıkarsanız,bu kıdeme karşılık tazminatınızı alırsınız.Haklı bir neden olmadan ayrılırsanız kıdeminizden feragat etmiş vazgeçmiş olursunuz.
Alıntı:
Okula gidecek olmanız,kıdem tazminatı alarak sözleşmenizi sona erdirmenize imkan tanımaz.
Okula gidecekseniz,çalışmayacaksanız,istifa edeceksiniz.İstifa ederseniz ihbar öneline uymazsanız ihbar tazminatı talep edilebilir.
Bırakıp gitmek istemediğinizi öyle bir para yok.2 yıllık çalışma kıdeminiz var.İşveren çıkarırsa,veya siz haklı bir nedenle çıkarsanız,bu kıdeme karşılık tazminatınızı alırsınız.Haklı bir neden olmadan ayrılırsanız kıdeminizden feragat etmiş vazgeçmiş olursunuz.
cevabınız için çok teşekkürler.
Çalışma saatlerimin ve mesaimin dışında ekstra çalıştırılırsam yada 12 saat ayakta çalıştığım için 30 dakika kadar az yemek molasının olması,yemek paralarının sürekli geç ve düzensiz yatırılması gibi haklı nedenler olabilir mi? Bunlar gibi bi neden bulamazsam mecburen istifa edicem :(
İşe başlama-bitiş saatleriniz, çay -yemek molaları, 12 saat çalışmanızın başlangıç bitiş saatleri,12 saatlik çalışmadan sonraki gün işe başlama saatiniz,yapılan ödemelerin normal olarak yapılması gereken gün ve bahsettiğiniz ödeme gecikmesinin kaç gün olduğu konusunda daha fazla bilgi verrirseniz belki bir şeyler çıkabilir.
Ancak üniversiteye gidecekseniz,işinizden ayrılmanız gerekiyorsa,doğrusu bu nedeni belirtip ihbar öneline uyarak işinizden ayrılmanız olacaktır.
Bu zamanda fazla mesai yaptırıpta mesai ücreti veren firma çok nadir.
Bence işşizliğin oldugu bir ülkede işi bırakmaktansa nasılki zamanında işler iyiymiş firmada , yeniden düzelmesini bekleyin derim..
Alıntı:
İşe başlama-bitiş saatleriniz, çay -yemek molaları, 12 saat çalışmanızın başlangıç bitiş saatleri,12 saatlik çalışmadan sonraki gün işe başlama saatiniz,yapılan ödemelerin normal olarak yapılması gereken gün ve bahsettiğiniz ödeme gecikmesinin kaç gün olduğu konusunda daha fazla bilgi verrirseniz belki bir şeyler çıkabilir.
Ancak üniversiteye gidecekseniz,işinizden ayrılmanız gerekiyorsa,doğrusu bu nedeni belirtip ihbar öneline uyarak işinizden ayrılmanız olacaktır.
Merhaba Erdoğan bey
Çalıştığım iş alanı mağazacılık.Sabahcı 10:00 -18:00 ve akşamcı 14:00-22:00 olmak üzere iki vardiya var.Haftada 2 kez 12 saat çalışmak mecburi (10:00-22:00).Diğer 4 gün 8 saat mesai ve 1 gün iznimiz var. Haftada 56 saat olarak çalışmış oluyoruz.12 saat yada 8 saat çalıştığımız zamanlar yemek molası 30 dk. Çay yada sigara molası yok.12 saat çaıştıktıktan sonra ertesi gün sabah 10:00da yada öğlen 14:00 de iş başı yapıyoruz.Shift'e göre değişiyor.Maaşımız ayın 7 sine kadar yatmış oluyor.Ama yemek paraları maaşla beraber yatması gerekirken herzaman geç yatıyor.Hatta 1 ay yatırmayıp öbür ayınki ile beraber yatan yemek parası sendromu var.Sürekli Ticket yerine nakit parayla yemek yiyoruz.Buda bizi zarara sokuyor tabi.Bunun gibi haklı olduğum konularda ıspatladığım takdirde işi hemen bıkabilirmiyim ? Kendimi nasıl haklı olarak kovdurabilirim? Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Olumlu bişeyler önerebilirseniz benim gibi aynı durumda olan ve işten çıkmak isteyen arkadaşlarım var.Birdenbire işten kovulan arkadaşlarımız gibi bizde aynı duruma düşmemek için şimdiden başka işe geçip hayatımıza yön vermek istiyoruz.
Görünen haklı bir sebep yok bence.