Tebligattan kaçma, ikametgah
1995 yılında bir mütehaidden bir villa almak üzere anlaşma yaptık.Ben ödemelerimi iki yılda bitirdim ama iki yıl sonunda sözleşmeye göre villamı alamadım.Yer İzmit teydi ve şahısla herzaman görüşmemizde işi halledeceğini söyleyip beni hep oyaladı.Sonunda İzmit depremi oldu ve araya iki yıl daha girdi.Arkasından özel problemlerim sebebiyle konudan uzak kaldım ve son olarak şahıstan nisan 2004 tarihinde ve 30 haziran 2004 tarihli ödemeli(Eger taahhüdünü yerine getirmezse) 100 milyar tl lik senet aldım.süresi dolduğunda temmuz 2004 ayı başında şahsa ihtarname çektim ve sonra da ödeme olmadı.Beni tekrar arayıp işi halledeceğini söyledi ama olmadı.Bunun üzerine avukat tuttum ve aralık 2004 tarihinde mahkemeye verdim.O tarihten beri tebligat yapamıyorum.Senette yazdığı adreste yok deniliyor ve vergi dairesine kayıtlı adresleri terk görünüyor.Nüfus kayıtlarına göre evlil ama karısından ayrı yaşıyor görünüyor.Karısı devlet memuru.Avukatım da yalnızca kendisinin ya da karısının ikametgah adresi lazım diyor.On yıldan beri bekliyorum ve hala birşey yok.Sözkonusu villa tapusunu alamadığım için şahıs benden habersiz 7 sene önce bankadan yüklü miktar kredi alıyor ve tapusunu vermediği bu villaları bankaya ipotekliyor ve borcunu ödemediği için benim villa da bankanın eline geçiyor.İçtihatlara baktım tebligat gerçekten zor iş.Ayrıca kişinin mal varlığını da öğrenemiyoruz.Kanunlar bu tip insanları korumak için mi anlayamadım.Lütfen bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz.Teşekkürler ediyorum.