İki üniversitede birden okuma - tecil
Ben şuanda 2 yıllık önlisans işletme bitirdim ve busene açık öğretimden 3.sınıfa kaydımı yaptırdım ayrıca ben örgün öğretimde bir üniversitede dış ticaret okuyorum yani şuan işletme 3 ve dış ticaret 1.sınıfım.Ama askerlik konusu kafamı karıştırdı ben şuanda ne yapmam lazım açık öğretimden bir tecillik belge alayımda şubeyemi vereyim.Dediğim gibi anadolu üniversitesi 3 ayrıca başka üniversitede dış ticaret 1.sıfım askerlik konusunda yardımcı olursanız sevinirim acaba aöf den tecillik belgesi alıp şubeyemi götüreceğim.Bu arada ben 1987 doğumluyum
Re: İki üniversitede birden okuma,tecil
Önce askerlik şubenize gidip,Durum belgenizi alın, tecillimi,bakayamısınız onu öğrenin.
Re: İki üniversitede birden okuma - tecil
Öğrenci belgenizi askerlik şubenize gönderiniz.
Herhangi bir 4 yıllık okuldan mezun olmanız halinde okul nedeniyle tecil hakkınız ortadan kalkar. Ayrıca okurken tecil için yaş sınırı da vardır. İlk dört yıllık mezuniyetinizden sonra yaşınız tutuyorsa 1-2 yıl daha tecil ettirebilir bu sırada diğer 4 yıllık okulunuzu bitirebilirsiniz.
Ancak birinci dört yıllıktan mezun olduktan sonra ikinci dört yıllıkta okumanızdan dolayı tecil hakkınız olmaz.
Askerlik Tecili Acil önemli
Abi ben 1987 doğumluyum ve bundan önceki mesajımda dediğim gibi açık öğretim 3.sınıftayım ayrıca başka bir üniversitede örgün öğretim olarak 2 yıllık dış ticaret 1.sınıfım demiştim ve daha önce işletme 2 yıllık bitirdim ben.Açık öğretime perşembe günü kayıt oldum,kayıt kılavuzunda askerlikle ilgili şöyle yazıyor.1970 ve 1986 dahil olmak üzere askerlik durum belgesi istiyordu ama 1987-88 ve üstü bunlardan durum belgesi istenmiyor onun için ben şubeye gitmedim durum belgeside almadım şuanda kayıt oldum açık öğretime.Ben örgün olarak 2 yıllık işletme bitirmiştim buda onun 3.sınıfından devam ediyorum açıktan.Dediğim gibi şuanda hem açıköğretim işletme 3.sınıfım hemde başka üniversitede dış ticaret okuyorum 2 yıllık.Diyeceğim sen şimdi şubeden askerlik durumunu öğren diyosun tecillimisin diye ama ben askeriye şubesine gittim diyelim benim askerlik durum belgem tecilli görünüyorsa napıyım.Örgün öğretimde okuduğum üniversite tecili gönderdiyse ve ayrıca açık öğretimde tecil yaptırırsam birşey olurmu.Yani sen okuyamazsın askere gideceksin diye beni alakoyarlarmı.Lütfen abicim acil yardımına ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler.Lütfen ayrıntılı bir cevap yazarsan beni aydınlatırsan çok sevinirim abicimm iyi günler.Tekrar teşekkürler.
Askerlik Şubesi "öcü" değildir.Bakaya da olsanız, sizi orda alıkoymazlar.
2. okuduğunuz 2 yıllık okul,ek-2c göndermiş olsa dahi,tecil edilemezsiniz.
Sadece 4 yıllık okuduğunuz AÖF sizi tecil edebilir.
AÖF büronuzdan, ek-2c belgenizi isteyiniz,şubenizden durum belgenizi alınız,Tecilinizi kontrol ediniz,varsa bir işlem yapmanıza gerek yok, teciliniz yoksada, ek-2c belgenizi vererek, tecilinizi yaparsınız.