merhaba arkadaşlar.istanbul üniversitesi ing. iktisat bölümünde okuyorum.hukuk da yandala başladım.anayasa hukuku 1 seçtim,fakat derslerim yoğun olduğu için derslere katılamıyorum.çalışmaya nerden başlasam acaba.var mı bi öneriniz:p
Printable View
merhaba arkadaşlar.istanbul üniversitesi ing. iktisat bölümünde okuyorum.hukuk da yandala başladım.anayasa hukuku 1 seçtim,fakat derslerim yoğun olduğu için derslere katılamıyorum.çalışmaya nerden başlasam acaba.var mı bi öneriniz:p
Hukuğu bitireli çok seneler oldu.Size nacizane önerim; mümkünse derslere katılmanız,mevcut kitapları takip etmeniz yanında; derslere devam edenler ile iletişim kurarak hangi konularda olduğunuzu öğrenmeniz, ve eğer şimdiki hocanız kitap dışında derslere devam eden öğrencilere notlar verdiyse bunları mutlaka edinmeniz yolunda olacaktır.
Ben hukuk fakültesi 1.sınıfında iken evliydim-erken bir evlilik yapmıştım-ve çocuğum vardı-Buna rağmen büyük bir azimle dersi kitaplardan tekrar etmeye çalışıyordum,ama ilk sene Anayasa hukukundan bütünlemeye kaldım.Meğerse o zaman ki hocamız; kitap harici bilgiler verip bunları vize ve finallerde soruyormuş.Bu nedenle kitaba bağlı kalmayıp bizzat hukuk fak. öğrencilerinden hala bu sistem varsa notları edinmeye çalışın.:)
gilrean öncelikle tebrikler. Ben de ingilizce iktisat mezunuyum ve bu sene hukuk son sınıf çiftanadalım. Bildiğim kadarıyla Korkut Hoca derslerinize geliyor. Ben Erdoğan Teziç 'in Anayasa Hukuku'ndan çalışmıştım. Ama bol bol pratik çözmen gerekiyor. Tabi sen Mathmatical Economics gibi sayısal dersleri görmeye alışıksın :) ama anayasayı zor olsa bile derslere hiç girmeden verebilirsin. Fakat derse giren birisinden hangi konulara ağırlık verdiğini öğrenmen gerekir. Tekrardan Başarılar.. Başka bir sorunun olduğunda yardımcı olmaya çalışırım.
teşekkür ederim yardımlarınız için.bende teziçten çalışmaya başladım.korkut hocadan alıyorum dersi.sınavdan önce gidip konuşmayı düşünüyorum.hangi konular üzerinde fazla durduysa onlara ağırlık vericem artık.fazla vaktim kalmadı maalef:(
tekrar teşekkür ederim