İnternet üzerinden cep numarası dağıtmak
İyi günler konuyu nereye açacağımıda bilemedim ama yardım ederseniz çok sevinirim.Benim arkadaşımın başına gelen bi olayı anlatmak istiyorum.Arkadaşımın cep numarasını internet üzerinden tanıdığı biri dağıtmış.Kim olduğunu biliyoruz şimdi mahkemeye şikayette bulunacak acaba şikayetinde bu kişinin kim olduğunu ispatlaya bilir miyiz? IP numarası çıkarmı nerden yaptığına dair?Birde cezası ne olur?şimdiden teşekkürler acil yardımınızı bekliyorum.
Re: İnternet üzerinden cep numarası dağıtmak
Şahıs bu işi büyük bir ihtimalle internet kafeden yapmıştır.Tabiki şikayet edebilirsiniz.Şikayetiniz araştırılacaktır.Ama şikayetinizin takipsiz kalacağı kanaatindeyim.Bu tip insanlar hani derler ya minareyi çalan kılıfını hazırlar diye,öyle insanlardır.Tavsiyem en kısa zamanda cep telefonunuzu değiştirmeniz.Yeni numaranızı tek tuşla rehberinizdeki tanıdıklarınıza tekrar verebilirsiniz.
Re: İnternet üzerinden cep numarası dağıtmak
teşekkürederim çok sağolun
Cevap: Re: İnternet üzerinden cep numarası dağıtmak
selam kendi numaramı kendim dagıtıp sinan çam isimli bir şahsın üstüne iftira atıcam. sinan bunu ispat edemeyecek demekki 2 yıl yatar ibne :)
eğer şahsın yaptığına dair elinize ciddi bir kanıt varsa şikayette belirtebilirsiniz.
bu durumda şahsın bilgisayarına el konur ve hard-disk incelemesi yapılır ve yapıp yapmadığına bakılır.
ciddi kanıt da nedir ? şahıs arkadaşınıza eğer '' sana yapacaklarımdan kork numaranı dağıtacağım vb..'' tarzı mesajlar atmış ya da yazmışsa bu ciddi bir kanıttır. bu durumda internet kafeden bile yapmış olsa ceza alır bence.
ancak böyle bir mesaj yoksa yani elinizde kanıt yoksa sadece tahmin üzerine yola çıkıyorsanız kimse de gelip arkadaşına bilgisayarına el koymaz. takipsizlik verilir.
Cevap: İnternet üzerinden cep numarası dağıtmak
Benim numaramı da dağıttı İstanbul'da oturan Aykut isminde bir çocuk
Alıntı:
avnurikose rumuzlu üyeden alıntı
selam kendi numaramı kendim dagıtıp sinan çam isimli bir şahsın üstüne iftira atıcam. sinan bunu ispat edemeyecek demekki 2 yıl yatar ibne :)
Nasıl bir kötüniyet içinde olduğunuzu bilmiyordum !
Sizin bir şikayetiniz üzerine aksini ispat etme külfelti sizdedir. Yani bir suçlama isnat ettiyseniz bunu siz ispatlamanız gerekiyor.
Ayrıca bu forum sokak ağzıyla konuşulacak bir yer değil, edebinizle konuşmanızı öneriyorum.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Selin Demirbaş rumuzlu üyeden alıntı
Benim numaramı da dağıttı İstanbul'da oturan Aykut isminde bir çocuk
Bunu ispatlayan bir kanıt var mı ?
Şayet herhangi bir kanıt yoksa sizin beyanınızın önemi yoktur.