Kiraların bankaya yatırılması
merhabalar ,benim 2 dairem kirada kira miktarlarıda 500 ün üstünde şimdi benim bu yeni düzenleme ile ilgili olarak kafama takılan;
-benim bankada vadesiz bir hesap açıp hesap numarasını kiracılara vermem ve bu hesabı açarken bankaya kira hesabı diye belirtmem mi gerekiyor?
-ayrıca kiracılarımın ödeme günleri farklı onlar ödeme yaparken hangi ayın ödemesini yaptıklarını bildirmeleri gerekiyor mu?Yani ödemelerde ay karışıklığı olur mu?
-ben bu hesabı açtığmda ayrıca mart ayında beyanname vermem gerekiyor mu yoksa devlet banka hesapları üzerinden mi vergileri alacak ?
-bir de son olarak kiracım ödemesini geciktirdiğinde ne yapabilirim?ona banka tarafından herhangi bir gecikme cezası vs uygulanıyor mu yoksa banka bu konulara karışmıyor mu?(yani kiracım ayın 15.ödemesi gereken kirayı ayın 30 unda vs öderse ne yapabilirim?
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Re: Kiraların bankaya yatırılması
Alıntı:
nalan60 rumuzlu üyeden alıntı
1-benim bankada vadesiz bir hesap açıp hesap numarasını kiracılara vermem ve bu hesabı açarken bankaya kira hesabı diye belirtmem mi gerekiyor?
2-ayrıca kiracılarımın ödeme günleri farklı onlar ödeme yaparken hangi ayın ödemesini yaptıklarını bildirmeleri gerekiyor mu?Yani ödemelerde ay karışıklığı olur mu?
3-ben bu hesabı açtığmda ayrıca mart ayında beyanname vermem gerekiyor mu yoksa devlet banka hesapları üzerinden mi vergileri alacak ?
4-bir de son olarak kiracım ödemesini geciktirdiğinde ne yapabilirim?ona banka tarafından herhangi bir gecikme cezası vs uygulanıyor mu yoksa banka bu konulara karışmıyor mu?(yani kiracım ayın 15.ödemesi gereken kirayı ayın 30 unda vs öderse ne yapabilirim?
1- Vadesiz hesap olması yeterli. "Kira hesabı" diye bir kavram yok.
2- Herhangi bir ibare olmazsa ödemedikleri son kirayı ödüyorlardır. Defterinizi yazdırdığınızda görürsünüz. Eskiden yeniye doğru ayları sayıp eksik var mı diye bakarsınız.
3- Senelik kira geliriniz 2400 TL'den fazla olduğu için her halukarda beyanname vereceksiniz. Beyanname vermemeniz ancak muafiyetin altında kalmanız halinde söz konusu olur.
4- Bankanın uyguladığı bir ceza yok. 15 günlük gecikmeden şikayet etmek de bence pek doğru değil. Gecikmelerin makul süreleri aşması ve alışkanlık haline gelmesi halinde yapacağınız ise daha önce olduğu gibi aynı: İcra takibi ve sonrasında aynı dönem içinde iki haklı ihtar nedeniyle dönem sonunda tahliye davası. İcra takibi tebligatını aldıktan sonra 30 gün içinde ödenmezse haciz.
Re: Kiraların bankaya yatırılması
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
1- Vadesiz hesap olması yeterli. "Kira hesabı" diye bir kavram yok.
2- Herhangi bir ibare olmazsa ödemedikleri son kirayı ödüyorlardır. Defterinizi yazdırdığınızda görürsünüz. Eskiden yeniye doğru ayları sayıp eksik var mı diye bakarsınız.
3- Senelik kira geliriniz 2400 TL'den fazla olduğu için her halukarda beyanname vereceksiniz. Beyanname vermemeniz ancak muafiyetin altında kalmanız halinde söz konusu olur.
4- Bankanın uyguladığı bir ceza yok. 15 günlük gecikmeden şikayet etmek de bence pek doğru değil. Gecikmelerin makul süreleri aşması ve alışkanlık haline gelmesi halinde yapacağınız ise daha önce olduğu gibi aynı: İcra takibi ve sonrasında aynı dönem içinde iki haklı ihtar nedeniyle dönem sonunda tahliye davası. İcra takibi tebligatını aldıktan sonra 30 gün içinde ödenmezse haciz.
cevaplarınız için teşekkür ederim