-
Eczane Açmak
Değerli Hukukçular,
Bir ilçe'de Eczane açmak için gerekli tüm prosedürü tamamlayıp Eczacılar Odasına başvuruda bulundum. Oda hiç bir delil göstermeden muazza şüphesi var diye bir rapor hazırlayarak Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdi. Sağlık Müdürlüğüde Odanın bu görüşüne uyarak izin vermedi.Ancak bu konuda nasıl bir hukuk savaşı vermeliyim. Böyle bir konuya emsal gösterebileceğim bir dava ile karşılaşan bir hukukçu varmı?
Yardımlarınız ve önerileniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
-
Re: Eczane Açmak
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. Birileri sesimi duyacak mı acaba??
-
Konu ile ilgili yeterli bir bilgi vermemişsiniz. Öncelikle muvazaa derken oda neyi kastediyor. Eğer siz genelde yapıldığı başkasının eczalık diplomasını kullanarak eczaneyi açmış iseniz Oda tarafından durumun tespiti (ıspatı) gerekir. Öyle bir ıspat tutanak yazı vs var mı?
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
-
Sayın Selçuk Gülten,
İlginize çok teşekkür ederim. Kesinlikle ispatı yok, ispat etme gibi birşey de söz konusu değil zaten. Aldıkları bir duyum üzerine bu kararı aldılar. Biz de bunu yargıya intikal ettirdik. Sonucu beklemekteyiz.
Saygılar
-
benimde şöyle bir sorunum var eczacı odası mesul müdürlük uygunluk belgesini bana vermiyor. Yazılı bir belge sunmuyor. Sözlü siz muvazalısınız diyorlar bundan vermiyoruz diyorlar. Bu durumda ne yapabilirim?
-
Cevap: Re: Eczane Açmak
Bende aynı dertten dolayı 3.5 aydır maddi manevi mağdur ediliyorum. Bu konuda uzman bir avukat arkadaş varsa lütfen bizimle bilgilerini paylaşsın. Hiçkimsenin nafakası birkaç insanın 2 dudağı arasında olmamalı...Bu bu kadar keyfi olmamalı. Bu konuda kesinlikle dava açmayı düşünüyorum. Hem eczacı odasına hemde bu konuda çıkarılan genelgenin iptaline ilişkin... Konu hakkında lütfen YARDIMMMM