3. Şahıs Yüzünden Suçlu Konuma Gelmek
Ben Kendime Host+Domain Satın Almıştım Arkadaşımın Sitesinin Üyelerini Almak İçin Onun Databasesini benim Siteme Kurduk Üyeleri Siteme Geldi Ancak Bu Şahıs Beni 2gün Oyalayıp 3. Gün Benim Sitem Dahil Olmak Üzere Hostcunun Açtığı siteleri Hacklemiş ve Hacklediği Sitelere Kendi Nikini Altınada Benim Sitenin Adını Yazmış Hacklenen Sitenin Sahibi Host Satıcısına şikayet Etmiş
Hostçuda Şimdi Site Benim Olduğundan Beni dava edecekmiş mahkemeye dilekçe verecekmiş ben 14 yaşındayım Benim Burdaki Durumumu Nedir Sizce
Re: 3. Şahıs Yüzünden Suçlu Konuma Gelmek
Öncelikle,zarar gören yerlerde bunların kayıtları vardır,(eğer silinmemişse)
Ordaki İP adreslerinden gerçek suçluya ulaşılabilir,Lakin Bu durumda, aile bireylerinize haber vererek,dava açılırsa mutlaka profesyonel bir avukattan yardım almanız yararınıza olucaktır.
Ama beni dava edecek kişi bana şöyle bi teklif sunuyo rüşvet gibi bişey diyorki eğer siteyi hackleyenin adresini verirsen seni dilekçeden ayrı tutarımben kabul etmedim beni verdiler sizce bu davayı kaybetsem yaşımda 14 ne gibi ceza alırım
Türk Ceza Kanunu ve Çocuk Mahkemelerinin Kuruluşu, Görev ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanuna göre; Fiili işlediği zaman 11 yaşını bitirmemiş olanlar hakkında kovuşturma yapılamaz ve ceza verilemez, fiili işlediğinde 11 yaşını bitirmiş olup da 15 yaşını doldurmamış olanlarda farik-i mümeyyizlik (İşlediği suçun anlam ve sonuçlarını kavrayabilme yeteneği) araştırılır.
Bu kişiler hakkında ise yine indirimli cezalara hükmedilmekte, ayrıca bu kişiler 5395 sayılı çocuk koruma kanunu kapsamında çocuk mahkemelerinde yargılanmaktadırlar.
Hakimin takdiri ile birlikte, 14 yaşında olduğunuzu göz önüne alıp,işlenen suçtan dolayı sizin tamamen suçlanacağınızı tahmin etmiyorum.