-
Bakaya mevzuu
Mrb. Arkadaşlar,
4 yıllık fakülte mezunuyum.2008 yılının şubat ayında yüksek lisansa başladım. Temmuz 2008 de devamsızlıktan ilişiğim kesildi;dolayısıyla kasım celbine askerlik kararım çıktı.Yeni çıkan af yasasına başvurdum.Fakat üniversiteden 28 aralık 2008 den önce netleşmez dediler.dolayısıyla.Askerliğimi erteletmeye yetmeyecek gibi gözüküyor.
Ben de şöyle yapmayı düşünüyorum.Kasım ayı yani bu ay içerisinde askerlik şubesinde tebligat gelecek ya;Sevk tarihimin ve hangi belgeleri nereye teslim edeceğimin beyan edilidiği.İşte o tebligatı dikkate almayacağım.Aralık başında da yedek subaylık sınavına girmeyeceğim.kısacası bakaya kalacağım.
Benim merak ettiğim.Bundan sonra ne olacak.Yani bakaya kaldığım zaman prosedür nasıl işliyor.bana hapis ya da para cezası gelme gibi bir ihtimal var mı.Bu konularda bilgisi olan varsa lütfefn yazsın.şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: Bakaya mevzuu
Arkadaşlar,
Hadi bu işi bilen ya da tecrübesi olan cevap versin lütfen.
-
Merhaba, subenize durumunuzu anlatip en net bilgiyi onlardan alabilirsiniz. Düsüncenizden dolayi sizi gözlem altina almayacaklardir, benim subelerde edindigim izlenim bu. Benim de basimdan benzer bir olay gecti, size yardimi olur saniyorum:
Yurt disina cikacagim icin mecburen 2008 son celbine yazildim, subedeki memure de bana, yurt disindayken bir ara orada calistigina dair belgeyi konsolosluga götür, erteletirsin dedi. Ben de celbi kacirir da bakaya kaldiktan sonra götürürsem sorun olur mu dedim, o da olmaz dedi. Saniyorum sizde de sorun olmayacaktir. Ama siz Türkiyedesiniz,durumunuz biraz farkli olabilir.
Bu arada dikkatimi cekti, bu cikan afta okudugum kadariyla 2 ay icerisinde basvurma sarti var. Bu af ekim ayinda cikti, demek ki aralik ayi da son basvuru oluyor. Siz simdi basvurarak okula kayit yaptirmis oldugunuza dair belge alabilirsiniz, degil mi?
-
Ben şubeye gittim.Af yasasına başvurduğuma dair ve sonucun 28 aralıktan önce açıklanmayacağına dair bir dilekçe verip dilekçenin arkasına da afa başvuru dilekçemi ekleyecektim.Ama öyle olmaz dediler.Bana henüz kayıt yaptırmadığım için erteletme şansım olmadığını söylediler.Ben de 28 aralıktan önce kayıt yaptıramadığıma göre.Bakaya kalacağım.