Re: Bana düşen Miras Oranı
Dedeniz ve babanızın veraset ilamlarında miras payları görülebilir.
Dedenizin mirasçısı olan babanızın miras payı 1/4 siz ve 2 kardeşiniz arasında bölünür.
Madde 580.- Mirasçı olabilmek için mirasbırakanın ölümü anında mirasa ehil olarak sağ olmak şarttır.
Mirasın açıldığı anda sağ olan mirasçı sonradan ölürse, onun miras hakkı kendi mirasçılarına kalır
Babanız dedenizden önce vefaat ettiğinden dolayı, dedenizin ölümünden bi mirasa hak kazanamaz dolaylı olarak sizde kazanamazsınız. Başınız sağolsun.
Sn.FıratSever, verdiğiniz bilgide bir eksiklik var.
Türk Medeni Kanunu
"...
Madde 495.- Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur.
Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.
Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır."
Erdoğan Kırcalı
Sn.FıratSever, verdiğiniz bilgide bir eksiklik var.
Türk Medeni Kanunu
"...
Madde 495.- Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur.
Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.
Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır."
FıratSever
Madde 580.- Mirasçı olabilmek için mirasbırakanın ölümü anında mirasa ehil olarak sağ olmak şarttır.
Mirasın açıldığı anda sağ olan mirasçı sonradan ölürse, onun miras hakkı kendi mirasçılarına kalır
Babanız dedenizden önce vefaat ettiğinden dolayı, dedenizin ölümünden bi mirasa hak kazanamaz dolaylı olarak sizde kazanamazsınız. Başınız sağolsun.
Öncelikle verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim
Ancak 2 madde de birbiriyle çeliştiği için tam olarak mirasa hak sahibi olup olmadığımı anlayamadım.
Erdoğan Kırcalı
Dedeniz ve babanızın veraset ilamlarında miras payları görülebilir.
Dedenizin mirasçısı olan babanızın miras payı 1/4 siz ve 2 kardeşiniz arasında bölünür.
Sayın Erdoğan Kırcalı, biz 3 kardeşiz. 2 ye bölünmesinin sebebi nedir? yoksa yanlışlık la mı 2 ye böldünüz?
Siz ve 2 kardeşiniz= 1+2=3 kişi yapmaz mı?
Ben herhangi bir şeye bölmedim.Sadece doğrudan 3 kişi yerine siz ve iki kardeşiniz demişim.
Babanız dedenizin yasal mirasçısıdır.Babanızın dedenizden önce vafat etmesi durumunda babanızın çocukları babanızın payı için haksahibidir.
Dedenizin mirasçısı:
Babaanneniz 1/4 (Çocuk varsa eşin payı 1/4'tür)
Babanızın kardeşi 1/4 (Her çocuğun payı eşittir.)
Babanızın diğer kardeşi 1/4.
Kalan 1/4 babanıza düşecek pay ise babanız vefat ettiğinden çocuklarına kalır.
Yani siz ve diğer iki kardeşiniz eşit pay alacağından (1/12 pay) alırsınız.