1 yılım dolmadı askere gideceğim
Selamlar:
Şirkette tam 11 ayım oldu ve ben askerlik sebebiyle işten ayrılacağım. Kıdem ya da ihbar tazminatı gibi bir para almam söz konusu mudur? Ya da bilmediğim başka bir tazminat mevcut mudur? Kıdem ve ihbar tazminatı için gereken minimum çalışma süresi ne kadardır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Re: 1 yılım dolmadı askere gideceğim...
Alıntı:
recepilker35 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar:
Şirkette tam 11 ayım oldu ve ben askerlik sebebiyle işten ayrılacağım. Kıdem ya da ihbar tazminatı gibi bir para almam söz konusu mudur? Ya da bilmediğim başka bir tazminat mevcut mudur? Kıdem ve ihbar tazminatı için gereken minimum çalışma süresi ne kadardır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kıdem/ihbar tazminatı için minimum çalışma süresi 1 yıldır.
Kıdem tazminatı alabilmek için gereken çalışma süresi en az 1 yıldır.
İhbar tazminatı için ise sözleşmede deneme süresi belirlenmemişse 1 günlük çalışma için dahi ihbar süresi vardır,uyulmayan ihbar süresi için ihbar tazminatı ödenir.
Sözleşmeyi sona erdiren tarafın ihbar tazminatı hakkı olmaz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem tazminatı alabilmek için gereken çalışma süresi en az 1 yıldır.
İhbar tazminatı için ise sözleşmede deneme süresi belirlenmemişse 1 günlük çalışma için dahi ihbar süresi vardır,uyulmayan ihbar süresi için ihbar tazminatı ödenir.
Sözleşmeyi sona erdiren tarafın ihbar tazminatı hakkı olmaz.
Nihayetinde askere kendi isteğimle gitmiyorum ama sözleşmeyi ben sonlandırmış bulunuyorum sanırım. Şu durumda iş yerinden bir para talep etmeye hakkım yok... Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Alıntı:
recepilker35 rumuzlu üyeden alıntı
Nihayetinde askere kendi isteğimle gitmiyorum ama sözleşmeyi ben sonlandırmış bulunuyorum sanırım. Şu durumda iş yerinden bir para talep etmeye hakkım yok... .
Aynen dediğiniz gibi.
Cevap: 1 yılım dolmadı askere gideceğim
1 yılını doldurmadığın için alamazsın.