Yanımda çalışan benden para çalıyorsa ne yapabilirim?
Yanımda çalışan elemanlar benden para çalıyorsa ne yapabilirim.
Cafe-Lokanta tarzında bir işyerim var.Yanımda iki Garson 3 yıldır SSK lı olarak çalışmakta.
Sürekli alışveriş yaptığımız marketin sahibi tarafından uyarılmam neticesinde Garsonların benden para çaldığını tesbit ettim.
(Bu tesbit resmi bir belgeye dayanmıyor.Markete ödenen miktar ile bizim dükkanda tuttuğumuz masrafları yazdığımız deftere garsonlar tarafından yazılan miktarlar birbirini tutmamakta, bu konuda diğer garsonlar ve marketçi şahit, bir de benim defterimde garsonların yazısı var)
Daha önceleri kardeş gibi davrandığım , düğünlerini yapmalarına yardımcı olduğum bu kişileri çalıştırmak istemiyorum.
Kendilerine durumu açıklayarak , ellerinden imzalı "hiçbir alacağım kalmamamıştır, kendi isteğimle işyerimden ayrılmak istiyorum" diye bir belge aldığım takdirde tazminat ödemekten kurtulurmuyum ?
( bu belgeyi utandıklarından imzalayacaklarını düşünüyorum)
daha sonradan birilerinin aklını çelmesi ile bu kişiler bana dava açarlarsa o belge geçerli midir? ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı için tek bu belge gerekiyor mu , yoksa ikisinin ayrı ayrı kağıtlara mı yazılması gerekiyor.
Çünkü paramı çalan kişilere ayrıca bir de tazminat vermek zoruma gidiyor.
Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olacağını düşünüyorum.
Şimdiden teşekkürler
Re: Yanımda çalışan benden para çalıyorsa ne yapabilirim?
DUrumu şahitlerle tesbit edeceğiniz bir tutanak düzenleyip haklı nedenle işine son verebilirsiniz.Bu durumda tazminat ödemenize gerek kalmaz.
sn. erdoğan kırcalı cevabınız için teşekkür ederim.
bu durumda işçiler hakkında hukuki bir işlem yaptırmak gerekirmi, işveren ilerde oluşacak bir durumda siz bunu zamanında neden ilgililere ör: savcılığa bildirmediniz gibi bir problemle karşılaşabilir mi?