merhaba arkadaşlar
bu sene şubat ayında Askeralma Asal web sitesinde öğrenci erteleme işlemleri adı altında şöyle bir madde okumuştum:
İntibak :
2 veya 3 yıllık önlisans programlarından mezun olup da lisans programlarına devam edebilmek için ÖSYM' ce açılacak dikey geçiş sınavlarına katılacaklar ile kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına sınavsız kayıt yaptıracaklar, kayıt yaptıracakları celp dönemlerinden birinde bakaya kalsalar dahi askerlikleri ertesi yıla bırakılır.
Önce Durumumu özetleyeyim:
Ben açıköğretim öğrencisiyim.Bu sene hazırlık sınıfı okudugumdan askerligim tecil olmayacagını biliyordum.Aynı zamanda örgün eğitimden kendi alanımda devam edebilmek için, bu sene 13 Temmuz'da ÖSYM'ce açılan dikeygeçiş sınavına girdim. Yine bu sene 6 eylülde bütünleme sınavına girerek açıköğretim hazırlık sınıfımıda bitirip 3.sınıfa kayıt yaptırmaya hak kazandım.Açıköğretim şubesinden "Geçti" kağdı alıp, yukarıdaki maddeye dayanarak Dikeygeçiş sınavına girdigime dair sınav sonuç belgemi de alıp askerliğimi erteleme umuduyla Rize askerlik şubesine gittim.Ama bana geç kaldığımı, tecil ettiremeyeceğimi, Ne açıköğretim geçtisinin, nede DGS sonuç belgesinin bu sonucu değiştirmeyeceğini söylediler.
Tabiki ben bunu hiç beklemiyordum.Çünkü ben Bursa'dayken orada bağlı bulunduğum askerlik şubesine gittim ve yukarıda yazan maddeyi sordum.Askerlik şubesinde görevli memur bir bayan bana gireceğin sınav "ÖSYM'ce açılacak bir sınav mı?" diye sordu.bende "evet" dedim.Bana cevap olarak "ertelenir" dedi, bunun üzerine ben ingilizce kursuna kayıt yaptırdım, aksi takdirde hayır tecil olmuyor deselerdi o zaman askere gidecektim. Çünkü mayısta asker olacağımı biliyordum. yukarıda "bakaya kalsalar dahi ertelenir" dediği için bende bakaya kalsam dahi erteleneceğini umdum ve askere gitmedim.Ve sonuçta bakaya kalmış oldum.şu an bakayayım.
Şimdi gelinen noktada hiçbir şekilde tecil yaptıramıyorum.Açıköğretimden tecil ettiremeyeceğim kanaatine vardım.
Sorum şu:
Ben yukarıdaki kanun maddesinden yani "bakaya kalsalar dahi ertelenir" diyen maddeden yararlanıp tecil ettiremiyormuyum?
ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Selametle