Avukata dava açabilir miyim?
Merhabalar ayim kararlarında bana emsal olacak bir dava bulmuştum. ve bende kazanacağımı düşünerek bir avukata başvurdum ve önce asal'a bir dilekçe yazdık sonrada onun iptal davasını açtık. Fakat avukat bey ilgilenmedi çok açık çünkü dava sonuçlandığından 3 ay avukata bildiri tarihinden 2 ay sonra ben aradğımda davayı kaybettiğimizi bana iletti. Buyrun siz karar verin. Ki kararda yanlış. Bildiğim kadarıyla itiraz için 60 günlük bi süre var ve ben bu süreyide avukat beyimiz sayesinde kaçırıyorum. Haliyle davayı kaybettiğimle kalıyorum. :kızgın:
Re: Avukata dava açabilir miyim?
Hiç bir avukatın, müvekkilinden yazılı onay almadan aleyhe sonuçlanan bir davayı temyiz etmeyeceği düşünülemez. Yazdıklarınızın doğruluğundan emin misiniz?
Alıntı:
aabrek rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ayim kararlarında bana emsal olacak bir dava bulmuştum. ve bende kazanacağımı düşünerek bir avukata başvurdum ve önce asal'a bir dilekçe yazdık sonrada onun iptal davasını açtık. Fakat avukat bey ilgilenmedi çok açık çünkü dava sonuçlandığından 3 ay avukata bildiri tarihinden 2 ay sonra ben aradğımda davayı kaybettiğimizi bana iletti. Buyrun siz karar verin. Ki kararda yanlış. Bildiğim kadarıyla itiraz için 60 günlük bi süre var ve ben bu süreyide avukat beyimiz sayesinde kaçırıyorum. Haliyle davayı kaybettiğimle kalıyorum. :kızgın:
Avukatlık sözleşmesi imzaladınız mı?
Bu sözleşmede temyiz edilmesi gerektiği yazıyor mu?
Siz avukata temyiz etmesini söylediniz mi?
Adresiniz, telefonunuz doğru mu?
Avukata aleyhe sonuç halinde itiraz için avukatlık ücreti ve masrafları verdiniz mi?
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlık sözleşmesi imzaladınız mı?
Bu sözleşmede temyiz edilmesi gerektiği yazıyor mu?
Siz avukata temyiz etmesini söylediniz mi?
Adresiniz, telefonunuz doğru mu?
Avukata aleyhe sonuç halinde itiraz için avukatlık ücreti ve masrafları verdiniz mi?
Sözleşmede temyiz etmesi gerektiğinin yazılması şart mı?
Ya sözleşmede bulunmalı ya da sizin dediğiniz gibi müvekkil temyiz talep etmeli. Üstelik avukat temyizde hukuki yarar bulmazsa temyiz konusunda işlem yapmak da zorunda değil.
Tabi bunlara ek olarak vekaletnamede temyiz yetkisi var mı onu da soralım...
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Ya sözleşmede bulunmalı ya da sizin dediğiniz gibi müvekkil temyiz talep etmeli. Üstelik avukat temyizde hukuki yarar bulmazsa temyiz konusunda işlem yapmak da zorunda değil.
Tabi bunlara ek olarak vekaletnamede temyiz yetkisi var mı onu da soralım...
Emin misiniz?
Vekalette yetki yoksa, sözleşmede yoksa avukat temyiz etmek ZORUNDA mıdır?
Madde 171 – (Değişik birinci fıkra : 2/5/2001 - 4667/83 md.) Avukat, üzerine aldığı işi kanun hükümlerine göre ve yazılı sözleşme olmasa bile sonuna kadar takip eder.
İş nedir? Davaya bakmak mı? Temyiz etmek mi? Temyiz davanın parçası mıdır? Yoksa yeni bir yargılama mıdır?
Hukukçu iseniz kendi sorunuza kendiniz cevap verin.