İhbardan feragat ve kıdem tazminatı
9 yıldır calıstıgım işyerinden içerdeki yıllık izinleri kullanmak için zorunlu izne çıkarıldım bu iznin sonunda ihbarımı çalısacagım ve işden çıkarılacagım söylendi kıdem tazminatımında 12 taksite bölunecegi söylendi ihbarı calışmak istemiyorum ve kıdem tazminatı konusunda hemen almak için ne yapabilirim yardımlara teşekkürler
Re: ihbardan feragat ve kıdem tazminatı
İşveren ihbar öneline uygun olarak sözleşmenizi feshedeceğinizi bildirmiş.İşveren tarafından yapılan bu fesih ile ihbar sürenizin sonunda sözleşmeniz sona erecektir.İhbar süresinin bitiminden önce çalışmayı bırakırsanız,sözleşme sizin tarafınızdan sona erdirilmiş olacağından,haklı bir nedeniniz yoksa kıdem tazminatınada hak kazanamazsınız.
Kıdem tazminatınızın taksitle ödenmesini kabul etmiyorsanız bu durumu işveren yazılı olarak bildirip,ödenmeye çalışılan tazminatı-senedi almaz,iş mahkemesinde dava açarsınız.
Re: İhbardan feragat ve kıdem tazminatı
ihbarı çalısmamak için işverenle anlasmam gerekiyor herhalde peki ihbar süresini çalısırsam kıdem tazminatımı icra mahkemesiyle 21 günde paramı alabilecegim yönünde birşey duydum bunun dogrulugu nedir yada böyle bir mahkemenin yolu nedir acaba bilgilendirirseniz sevinirim
Re: İhbardan feragat ve kıdem tazminatı
Forumda kıdem tazminatı yazıp aratırsanız bulacağınız konularda kıdem tazminatını ödemek istemeyen işverenden tazminatı alabilmek için iş mahkemesinde dava açılması gerektiği,davaların da mahkeme yoğunluğuna göre 12-18 ay arasında sonuçlanabildiğini,21 gün içinde alınma şansı olsa idi kıdem tazminatı alamayan kişi kalmayacağını görebilirsiniz.
Bahsettiğiniz kıdem tazminatı için ilamsız icra takibi yapmak olabilir belki, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirler.
Cevap: İhbardan feragat ve kıdem tazminatı
Zorunulu izin diye bir şey yok.