Kira ödemek için başkası tayin edilebilirmi?
İstanbul Eminönünde bir iş hanında dükkanda kiracı olarak oturuyorum, kiralarımız bugüne kadar odabaşına elden nakir olarak makbuz karşılığı verildi. Yeni kanun münasebetiyle odabaşı her kiracıdan kiralarını ödemesi için kendini vekil tayin eden bir kağıda imza atılmasını istiyor kirayı elden alıp kendisi bankaya yatırması için , bize dekontu getireceğini söylemesine rağmen ben buna karşı çıkıyorum ve mal sahibinin banka hesap numarasını vermesini istiyorum, tabiki hesap numarasını vermek istemiyor. Ne yapabilirim?
Re: kira ödemek için başkası tayin edilebilirmi?
Mülk sahibinin ve odabaşının böyle bir şeyi tercih etmesi normal.
Eğer herkes kendi kirasını kendi başına bankaya öderse, o zaman kimin kirayı ödeyip kimin ödemediğini takip etmek çok zor olacaktır onlar için.
Bunun yanında siz kirayı ödediğinize dair bir dekont vereceksiniz ama kirasını internet şubesinden ödeyenler dekontları bilgisayardan print edecekler. Bu dekontlar basit bir Word dosyasıyla taklit edilebilir.
Bence uzlaşmalı ve kira ödemesine ilişkin vekaleti vermelisiniz. Vermemenizin herhangi özel bir nedeni var mı?
Not: Hukukçu değilim.
Alıntı:
Can Demir rumuzlu üyeden alıntı
Mülk sahibinin ve odabaşının böyle bir şeyi tercih etmesi normal.
Eğer herkes kendi kirasını kendi başına bankaya öderse, o zaman kimin kirayı ödeyip kimin ödemediğini takip etmek çok zor olacaktır onlar için.
Bunun yanında siz kirayı ödediğinize dair bir dekont vereceksiniz ama kirasını internet şubesinden ödeyenler dekontları bilgisayardan print edecekler. Bu dekontlar basit bir Word dosyasıyla taklit edilebilir.
Bence uzlaşmalı ve kira ödemesine ilişkin vekaleti vermelisiniz. Vermemenizin herhangi özel bir nedeni var mı?
Not: Hukukçu değilim.
Bankada yapılan işlemin büyük yada küçük işlem numarası vardır, bunu takip etmek çok kolaydır. Vermek istememin nedenleri 1-istenen vekalet noter tasdikli değil 2-odabaşı benden kira bedelini alıp bana dekontu getirene kadar elimde hiç bir belge olmayacak 3-gayet açık ve seçik olarak nasıl ödenmesi gereken kira nın bu şekilde dolambaçlandırılmasına bir anlam veremiyorum 4-artık günümüzde ticaret daha az nakitle yapılıyor kredi kartı, banka havalesi çek vs... ben kira için bankadan nakit çekeceğim odabaşına verceğim oda gidip aynı bankaya benim namıma yatıracak bu da mantıksız geliyor.
Alıntı:
adilman rumuzlu üyeden alıntı
2-odabaşı benden kira bedelini alıp bana dekontu getirene kadar elimde hiç bir belge olmayacak
Odabaşına eskisi gibi makbuz karşılığında ödeme yapın.