Re: Miras reddine ilişkin
Mirasın red edilmesi durumunda alınan dul ve yetim aylıklarına olumsuz bir etki olmamaktadır.
Erdoğan Bey ilginiz için öncelikle çok teşekkür ederim.
Yalnız bahsettiğim gibi babam emekli olduğu kurum özel bir banka ve kendine has bir sandığa (bağımsız) ve emekli sandığına bağlıdır. Bu durumu değiştirir mi acaba?
Alıntı:
chiesa rumuzlu üyeden alıntı
Babamın vefatından sonra emekli olduğu ve emekli maaşı almakta olduğu özel bankaya yaklaşık 20.000 ytl, yaklaşık 60.000 ytl de diğer bankalara kredi kartı ve tüketici kredisi borcu olduğunu öğrendik. Emekli olduğu özel bankadan 10.000 ytl ölüm yardımı alacağı ve yaklaşık 1.500 ytl de anneme dul aylığı bağlanacağı ifade edilmişti. Ben de halen babamın emekli olduğu kurumda çalışmakta olup, maaş almaktayım. Kardeşim ise üniversite öğrencisidir. Sorularım ise şöyledir:
1- Ben ve kardeşim reddi miras yapmak istiyoruz, annemin de reddi miras yapması durumunda dul aylığı almaya hak kazanabilir mi? (Maaşı ödeyecek olan kurumun özel bir banka olduğu ve ayrı bir sandığa tabi olduğu bir kez daha belirtmek isterim.)
2- Oturduğum ev kira ve kira sözleşmesi benim üzerime annem de şu an için benimle kalmakta annemin mirası kabul etmesi durumunda alacaklıların evimi icra etmesi mümkün mü?
Çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...
Bildiğim kadarıyla tüketici kredileri sigorta kapsamında olduğu için,kredi kullanan kişinin ölümü durumunda ,sigorta şirketi bu borcun kalanını kapadığı gibi borçlu tarafından öldüğü güne kadar olan ödemeler de mirasçılara iade ediliyor.Biz bunu bizzat yaşadık.
Araştırmadan reddi miras yapmayın.