Re: Fazla Mesai Hak Talebi
Bu çalıştım dediğiniz saatler içinde yemek paydosu,çay molası gibi ara dinlenmeler varmıydı?
Hafta tatili kullanmadan mı çalıştınız?
Bu bahsettiğiniz süreler içindeki fazla çalışmalarınız için size hiç ücret ödenmedi mi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu çalıştım dediğiniz saatler içinde yemek paydosu,çay molası gibi ara dinlenmeler varmıydı?
Hafta tatili kullanmadan mı çalıştınız?
Bu bahsettiğiniz süreler içindeki fazla çalışmalarınız için size hiç ücret ödenmedi mi?
Hiç bir şekilde fazla mesailer için ücret ödenmedi. Ne hafta tatili ne bayram tatili olmadan çalıştık. Örneğin Bayramın birinci günü çalışıyorsam eğer ikinci gün çalışmıyorum üçüncu günü çalısıyorum gibi. Uçak durumlarına göre hareket ettiğimiz için düzenli bir yemek yada çay molamız yoktu.
Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
İşçilik alacakları(maaş,ikramiye,prim,fazla çalışma ücreti) için zaman aşımı 5 yıldır.Yani sözleşmenizin sona erme tarihinden geriye dönük olarak 5 yıl öncesine kadar olan fazla çalışma ücretlerinizi talep edebilirsiniz, tabii bordronuzda az da olsa fazla çalışma için bir ücret aldığınıza dair imzanız yoksa.
Tüm hafta tatillerinde çalışıyor olmak,24 saatlik bir nöbette çalışma süresinin 24 saat olarak çalışıldığının iddia edilmesi hayatın olağan akışına uygun olmadığı gerekçesiyle pek kabul görmemekte ne yazıkki.
İş mahkemesinde dava açabilirsiniz,bir avukatla birlikte davanızı takip etmek yararınıza olacaktır.
Özelden gönderemediğim için kusura bakmayın Erdoğan Bey. Ben de İzmir Karşıyaka da oturmaktayım. Bu konu hakkında bilgisi ve deneyimi olan bana tavsiye edebileceğiniz bir avukat tanıyor musunuz? Yardımlarınız için teşekkürler.
Ne yazık ki avukat tavsiyesinde bulunulması site kurallarına uygun değil.
Adliye binasının karşısındaki binalarda bulunan tabelalardan başlayabilirsiniz :)