Tadilat projesinde belediyenin hakkı
En kısa haliyle sorunum su. Belediye başakanıyla bizzat tanışıyoruz ve farklı partilerin destekçileri olduğumuz için aramızda gecimsizlik var. Benim sıkıntım su. Mülkümde tadilat projesi gerektiren bir değişiklik yapmak istiyorum. Belediye imar işleriyle görüştüğüm kişiler teknik olarak yapabileceğimi söylüyorlar ama belediye başkanının bu nizamı olan tadilat projesini onaylamama, red etme hakkı var mı yada kitabına uydurup bunu red ederse benim baş vuracağım merci yada yapabileceğim bir şey var mı?
Re: Tadilat projesinde belediyenin hakkı
3194 sayılı imar kanununa göre, belediyeye sunduğunuz inşaat izin dilekçesi ve ekindeki proje, eksik bir evrakı yoksa ya da mevzuata aykırı değilse, bir ay içinde onaylanır. eksik evrakı varsa, dilekçe tarihinden itibaren 15 gün içinde tarafına yazılı olarak bildirilir.
başkanın tadilat projesini reddetmesi için yasal bir gerekçe öne sürmesi lazım. herhangi bir gerekçe öne sürmüyorsa, tekrar dilekçe yazıp reddetmesinin gerekçesini sorarsınız. makul bir yanıt vermiyorsa ya da yasal süresi içinde cevaplamazsa yasal mercilere başvurabilirsiniz.