Re: Boşanma davası hakkında
Alıntı:
nilaykarasu rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle herkese saygılar.
Bir sıkıntımı dile getirmek istiyorum müsadenizle :
Eşimle 2 ay önce mahkeme kararı ile boşandık, çocuğuma nafaka bağlandı herşey yolunda bu kusumda sorun yok
Fakat nüfus kağıdımı değiştiremiyorum gerekçe ise nüfus dairesine boşandığım bilgisinin gitmemesi. Duyduğum kadarıyla boşanma davası sonuçlandıktan sonra birde birtakım evraklara imza atmak gerekiyormuş. Elimde boşandığımıza dair mahkeme kağıdı var fakat mahkeme sonuçlandıktan sonra herhangi bir işlem yapmadık hal bu hazırda bize herhangi bir uyarıda yapılmadı şu evraklarıda doldurmalısınız diye.
Öğrenmek istediğim şey dava sonuçlandıktan sonra yapılması gereken işlemler varmıdır varsa nelerdir.
Şayet var ise boşandığım memleket Mardin. Ben İstanbulda yaşıyorum. Şayet herhangi bir eksik işlem var ise benim Mardinde bulunmam gerekiyormu yoksa istanbuldan da halledebiliyormuyum
Vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
Önce geçmiş olsun..
1- Eşiniz temyize başvurmuş olabilirmi? Mahkeme kalemine br telefonla sorunuz.
2- Kararın size tebliğ edilmesi gerekiyordu. tebliğ etmedinizmi ?
bu soruların tamamına dosya numaranız ile mahkeme kalemine telefon fax yada mektup yoluyla başvurmanız halinde net yanıt alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun .. İyi geceler..
Neticelenen boşanma davasına ilişkin kararın taraflara tebliği ve kesinleşmesi ile birlikte boşanma ilamınız nüfus kaydınıza işlenecektir.
Elimdeki kağıt mahkeme kararı kağıdı.
Boşanma davası ilk celsede sonuçlandı
Dava biter bitmez mahkeme karar kağıdı verildi
verilen mahkeme karar kağıdında yer alanlar :
Davalı dinlendi davacı dinlendi
Sonuç şiddetli geçimsizlik
Velayet konusu
Nafaka ve tazminat konusu
Fakat bu kağıtta herhangi bir savcı veya hakim imzası yoktu.
1 ay kadar önce evime bir zarf geldi. Bu zarfın içinde mahkemeden verdikleri mahkeme karar kağıdının aynısı vardı fakat bu sefer üzerinde hakim imzası vardı.
Ayrıntılı bilgi bunlar. Birde tüm bunlar ne anlama geliyor daha doğrusu evime gelen bu zarf ve içindeki mahkeme karar kağıdının aynısı bu sefer üzerinde hakim imzasının olması
Yardımcı olursanız sevinirim
Vaktinizi alıyorum
İlginize teşekkürler
Konu hakkında bilgi veya tecrübe sahibi olan varmı acaba?
Saygılarımla
Alıntı:
Konu hakkında bilgi veya tecrübe sahibi olan varmı acaba?
Saygılarımla
Tabii ki var. Burası bir hukuk sitesi. Ama sizin KİBARCA sorunuza yanıt alabilmek için yaptığınız triki görmezden geleyim.
Size tebliğ olunan gerekçeli boşanma kararını 15 gün içinde temyiz etme hakkınız var. Aynı şekilde karşı taraf için de bu süre ona tebliğinden itibaren 15 gün. Bu temyiz süreleri geçmeden karar kesinleşmez, dolayısıyla nüfus müdürlüğüne de kesinleşmemiş boşanma kararı gönderilmez. Karar kesinleşince mahkeme gönderir. Ancak bazen aksamalar olabileceğinden, kararı veren mahkeme kalemine müracaat etmeniz yararlı olur.
Afedersiniz konu hakkında bilgim olmadığı için mazur görün, yani şimdi evime gönderilmiş olan bu zarf (içinde mahkeme karar kağıdının aynısı fakat hakim imzası olan) herhangi bir sorunun olmamasına mı delalet ediyor yoksa eksik yaptığım bir konu, yapmam gereken bir işlem varmı
Saygılarımla
Yardımcı olabilecek yok mu acaba
Alıntı:
Yardımcı olabilecek yok mu acaba
Nilay hanım size gönderilen belge Size tebliğ olunan gerekçeli boşanma kararıdır. 15 gün içinde temyiz etme hakkınız var. Aynı şekilde karşı taraf için de bu süre geçerlidir. 15 gün içinde siz yada karşı taraf temyiz için Mahkemeye başvurmazsa karar kesinleşir. Doğal olarak nüfus müdürlüğüne de kesinleşmemiş boşanma kararı gönderilmez. Karar kesinleşince mahkeme gönderir. Yinede siz emin olmak için kararı veren mahkeme kalemine telefon / fax yada mektupla müracaat edin. Faydası olacaktır.
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Nilay hanım size gönderilen belge Size tebliğ olunan gerekçeli boşanma kararıdır. 15 gün içinde temyiz etme hakkınız var. Aynı şekilde karşı taraf için de bu süre geçerlidir. 15 gün içinde siz yada karşı taraf temyiz için Mahkemeye başvurmazsa karar kesinleşir. Doğal olarak nüfus müdürlüğüne de kesinleşmemiş boşanma kararı gönderilmez. Karar kesinleşince mahkeme gönderir. Yinede siz emin olmak için kararı veren mahkeme kalemine telefon / fax yada mektupla müracaat edin. Faydası olacaktır.
Teşekkür ederim , telefon veya fax ile bilgi alacağım. Şayet fax çekmem gerekirse fax taki metnin içeriğini bir avukat'a mı yazdırmam gerekiyor yani terimsel veya şablon halinde mi yazılması gerekiyor yoksa kendim bu işlemi halledebilirmiyim.
Kolay gelsin