Babaannem babama arsa vermek istiyor
Babaannem 88 yaşında ve babamla beraber yaşıyor.Arsasının birini babama vermek istiyor.Akli denge raporuyla,noterden bana ölünceye kadar bakacaktır adı altında bağış yapması yeterli olur mu?yani allah göstermesin babaanneme bişey olursa diğer çocuğu bu bağışı bozabilir mi?Yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
Re: babaannem babama arsa vermek istiyor
Henüz öğrenciyim ama hocalarımızın bu konuyla ilgili söyledikleri herşeyi dikkatle we ilgiyle takip ettim.. ölünceye kadar bakma sözleşmelelerin bu tür wakalarda çok fazla dikkate alınmadığı sonucuna wardım..Diğer kardeşin beklenen sonuca engel olması çok muhtemel gibi gözüküyor..
Peki bu konuda tam olarak ne yapılması gerek.Yani sonuçta böyle bi miras bırakma söz konusu değil mi?
bakın yanlış anlamayın konu ile ilgili kesin bi bilgim yok endişe etmeyin belki beklediğiniz sonuç mümkündür.. awukat abilerimiz we ablalarımız daha doğru yorumlar yapacaktır..Ben 4 senedir hukuk fakültesinde okuyorum ne zaman ölünceye kadar bakım sözleşmesi ifadesini duysam ardından diğer mirasçılardan mal kaçırma ifadesini duydum..konuyla ilgili bir normun olduğunu da sanmıyorum olsa derslerde görürdüm diye düşünüyorum:)..Benim anladığım kadarıyla bu gibi durumlarda şahit ifadeleri falan etkili oluyor..yani hakimin takdir yetkisi geniş diye düşünüyorum..Umarım awukat üyelerimiz beni yanıltır da istediğiniz cewabı duyarsınız..
ilginiz için teşekkür ederim.Zaten halam babaannemle küs.Bakalım artık hayırlısı neyse o olsun.Ve bir de şu varmış,bu babaannemin tek tarlası değil.Eğer tek olsa asla verilemezmiş.yani halamın pay alabileceği başka arsalar var.Belli bir miktarı olması gerekiyormuş diye duydum
rica ederim yine de siz daha donanımlı birisinden cwp bekleyin werirler diye umut ediyorum...
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=45266 linkine tıklarsanız size yardımcı olabileceğine inandığım benzer bir konu war..
Tşk ederim.Babaannemin başka arsaları var sanırım bi sorun çıkmaz.Ve babaannem de babamın yanında yaşıyor.Halamla da küs
Re: Babaannem babama arsa vermek istiyor
Bir kimsenin kızı veya oğluyla "ölene kadar bakma sözleşmesi" yaparak bunun karşılığında mal verirse, buna miras hakkı zarar gören mirasçılar itiraz eder ve haklarını alırlar.
Çünkü kızı veya oğulu zaten bakmakla yükümlüdür, bunun karşılığında bir ücret hak etmezler. Diğer çocukların bu yükümlülüğü yerine getirmemesi bakan kişiye ek avantaj sağlamakta kullanılamaz.
Ölene kadar bakma sözleşmesi karşılığında mal bırakma ancak yakın akraba olmayan kişiler arasında yapılırsa, anlam taşır.
Bir annenin çocuğuyla ölene kadar bakma sözleşmesi yapması mal kaçırmaktır, muvazaalı bir işlemdir.
Bir kişi vefat etmeden önce tüm mirasçılarına yaklaşık miras paylarıyla orantılı mal verirse ölümden sonra sorun olmaz.
Ancak her türlü muvazaalı işleme karşı hakkı yenen mirasçının vefattan sonra dava açma hakkı saklıdır.
Re: Babaannem babama arsa vermek istiyor
Ben olsaydım;
Arsayı güvendiğim birine satar, sattığım kişinin de oğluma satmasını sağlardım.
Not:Bu ifade, görüldüğü gibi, hukukî bir yol tavsiyesi olmayabilir; "Ben olsaydım" ifadesinin belirttiği gibi...
İyi günler...