Kiradaki Taşınmazın İlana Verilmesi
Merhaba,
Şu anda oturduğumuz evin sözleşmesini 1 Eylül 2008'de yaptık. Ve bundan 1 hafta önce aynı evin ev sahibi tarafından yeniden kiraya verilmek üzere internet üzerinden ilana verildiğini tespit ettik. Ev sahibimiz de bugün "Evi satıyorum" diyerek bizim çıkmamızı istedi.
Bu noktada Kiraya verilmiş gayrımenkul'un yeniden reklamı yasal mıdır?
Kiracı olarak benim yapılan kontrat ile birlikte 1 sene boyunca bu evden çıkmama hakkım saklı mıdır?
Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
Re: Kiradaki Taşınmazın İlana Verilmesi
Mal sahibinin Mülkiyet hakkını kullanarak her zaman evini satması yasaldır. Buna kiracının karışma veya müdahele hakkı yoktur. Ancak yeni satın alanın size satın almadan itibaren 1 ay içinde ihtar çekmesi ve size 6 ay süre vermesi gerekmektedir. Aksi takdirde yeni malik, yeni mal iktisabı nedeniyle size tahliye davası açar, ihtiyacını isptalayarak tahliye ettirebilir.
Cevabınız için teşekkür ediyorum ama sanırım bir nokta var tam anlatamadığım. Ev sahibi, bana kiraya verdiği evini yeniden kiraya vermek üzere ilan veriyor. Yani satmak isteği yalan, beni çıkartmak için bunu söylüyor, asıl amacı evi yeniden kiraya vermek başkasına. Bunu yapmaya hakkı var mı?
Alıntı:
granzat rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkür ediyorum ama sanırım bir nokta var tam anlatamadığım. Ev sahibi, bana kiraya verdiği evini yeniden kiraya vermek üzere ilan veriyor. Yani satmak isteği yalan, beni çıkartmak için bunu söylüyor, asıl amacı evi yeniden kiraya vermek başkasına. Bunu yapmaya hakkı var mı?
Hayır evsahibin bunu bir başkasına kiraya veremez,size kiralamış ve aranızda bir kontrat var bu kontrat gecerlidir, ve sizide oradan cıkartamaz kafanı yorma,Tahliye tahüt namesi yoksada bundan sonra yapmaya kalkarsa imzalama ayrıca kiralarını elden veriyorsan belge imzalat,veya bankaya yatır dekontunu al işini sağlam yap.bu ev sahibin hic hoş biri değil galba. belki oturduğun eve kiracı falan getirmeye göstermeye kalkarsa kapıdan kov herifi.
Seni oradan biraz zor cıkarır hic cekinme ve endişede etme,Yanlız ödediğin kiraları belgeli öde yarın öbürgün başına kira ödemedidiye icradan ödeme emri göndermesin. eldende veriyorsan muhakka bir imzasını al.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Mal sahibinin Mülkiyet hakkını kullanarak her zaman evini satması yasaldır. Buna kiracının karışma veya müdahele hakkı yoktur. Ancak yeni satın alanın size satın almadan itibaren 1 ay içinde ihtar çekmesi ve size 6 ay süre vermesi gerekmektedir. Aksi takdirde yeni malik, yeni mal iktisabı nedeniyle size tahliye davası açar, ihtiyacını isptalayarak tahliye ettirebilir.
"Aksi takdirde" ifadesi anlamı bozmuş.
Demek istediğiniz şu olmalı. Zaten doğrusu da o:
0. İsteyen istediği ilanı verir. Kiralık veya satılık. Ama sizi tahliye etmeden bir başkasına kiralaması mümkün değil.
1. Mülk sahibinin evi satacak olması tahliye nedeni değildir. Yeni mal sahibiyle kontrat aynı şartlarla devam eder.
2. Eski veya yeni mülk sahibi kira dönemi sonunda kendisinin eşinin veya çocuklarının ihtiyacı nedeniyle tahliye isteyebilir. Bu şekilde tahliye edilen ev 3 yıl süreyle başkasına kiraya verilemez.
3. Evi satın alan veya mirasla sahip olan yeni malik, eve sahip olduktan sonra 1 ay içinde kiracının elinde olacak bir ihtarla kendisinin, eşinin veya çocuklarının
ihtiyacını bildirirse, 6. ayın sonunda -yani kira dönemi sonu gelmeden- tahliye davası açabilir.
Evi 15 kasımda satsa, yeni ev sahibi size 15 aralık'a kadar bir ihtar gönderirse, 15 mayısta tahliye talep edebilir. 15 aralık'a kadar ihtar elinize geçmezse, tahliye için kira dönemi sonunu bekler.