Sigortasız çalıştırıldığım part time işten çıkarılma-iş kazası-
Merhabalar, Nisan ayında sözleşmesiz ve sigortasız olarak ( sadece sözlü olarak anlaşmıştık ) girmiş olduğum ağır sahne işçiliği işinden ( haftada ortalama 2-3 gün çalıştım ) Haziran sonu itibari ile gerekçe gösterilmeksizin çıkarıldım.
Sözleşme ve sigorta ilk görüşmede istediğim halde yapılmadı, İşin 2. ayında işyerinde çok kötü bir iş kazası geçirdim ve bir omurumla bir kaburgam kırıldı, ortopedi uzmanının dediğine göre ömür boyu kalıcı bir hasar sözkonusu ve artık ağır işler yapamıyorum.
Talep etmeme rağmen beni işe tekrar almıyorlar, sigorta-tazminat vsr den bahsetmiyorlar bile.
Beni işten çıkartan, ilk tedavi masrafları dışında kazanın sonuçları ile ilgilenmeyen ve tekrar işe almak istemeyen şirketten yarı zamanlı bir çalışan olarak ne gibi yasal taleplerim olabilir? Bu şirket çok bilindik bir dans gösterisinin şirketi, haklarımı aramaya çalışırken daha kötü duruma düşme ihtimalim olabilirmi?
Bilgi verip doğru bir şekilde yönlendirebilirseniz çok memnun olurum
Saygılarımla
Burak Çatakoğlu
Re: Sigortasız çalıştırıldığım part time işten çıkarılma-iş kazası-
İş kazası söz konusu olduğunda çalışmanızın sigortalı olup olmamasının bir önemi yok. Her halde manevi tazminata ve şartları uygunsa maddi tazminata hak kazanırsınız.Ayrıca ihbar tazminatı hakkınız da olabilir. Sigortasız çalıştığınız günlerinizin tespiti için de dava açabilirsiniz. Sorunuzun amacı Şirketin tanınmış olması nedeniyle davalarınızı kazanma şansınızın azalması ise endişe etmeyin, şirketin tanınmış olup olmamasının hiç bir önemi yok.
Ancak bu davaları yürütebilmeniz için bir avukattan hukuki yardım almanız yararınıza olacaktır.
Merhabalar Fırat Bey,
İlginiz için teşekkür ederim. Beni işe geri almaları konusunda iyi niyet ve uzlaşmacı bir tavırla yaklaştığım halde geri işe almayacaklarını beyan ettiler. Dolayısıyla artık gerçekten iyi niyetli davranmadıklarını düşünüyorum. Bu şartlarda hakkımı aramak için geçerli hukuki yöntemi izlemek ve bir iş hukuku avukatından destek almak istiyorum. Bu konuda yönlendirmelerinizi beklemekteyim. İlginize teşekkürler
Saygılarımla
Burak Çatakoğlu
Alıntı:
burakcatakoglu rumuzlu üyeden alıntı
bir iş hukuku avukatından destek almak istiyorum. Bu konuda yönlendirmelerinizi beklemekteyim.
Bu konuda sitemizden bir tavsiye,isim beklemeyin,böyle bir bilgi alamazsınız.Bulunduğunuz bölge barosu na başvurabilirisiniz.
İlginize teşekkürler Erdoğan Bey
Kafamda biraz daha ne yapmam gerektiği şeklillendi, Mecidiyeköye en yakın baroya gidip bilgi ve destek alacağım.
Teşekkür ederim.
Saygılarımla
Bu konu ile ilgili farklı bir bakış açısı ve yorum varsa, onuda duymak beni memnun edecektir