-
Elektirik Hırsızlığı
Bundan 2 sene önce 2006 mayıs ayında kiracı olarak oturduğum evimde eşim varken akşam saat 8 civarında elektirikçiler evimize gelerek kaçak elektirik kullandığımızı söyleyerek tutanak tuttular, eşimde kancanın düşük olduğunu gördüğü için kabul etmiş ve imzalamış ilk önce hayır ben yapmadım dediğinde elektiriğinizi keseceğiz ve yinede tutanak tutacaz denilmiş, fakat imzalarsanız, elektiriğinizi borcunuzu iki gün içinde yatırırsanız kesmeyeceğiz denilmiş, eşimde tamam deyip imzalamış, ben de günü geçmeden çıkan cezayı yatırdım. yani mahkeme yada başka bi dava açılacağından bahsetmemişler, yalnız oturduğumuz daire zemin katında olup saati çok eski olduğunu tutanaktan sonra geldiğimde gördüm, herhangi bi mühür de yokmuş saatin gancasının olduğu bölümde açıkmış, fakat elektirikle ilgili bu zamana kadar ne kaçak nede buna benzer bir şey yaptık ve yapmayızda, fakat bizim düşürdüğümüzü söyleyerek tutanağa eşimin imzasını attırmışlar. yalnız elektirik faturası boş geliyordu üzerime almamıştım, evde 6 ay gibi bir süre oturdum, kendi evimdeki kiracımın çıkmasını bekliyordum bu olaydan 1 hafta sonrada evden çıktım. Yalnız binanın kapısı 24 saat açık elektirik saatinin olduğu alanların kapılarında herhangi bir kilit yok yani dışardan birisi gelip çok rahat kancasını düşürebilir şikayet edebilir. Tabi kimsenin günahını almak istemem ama aklıma gelen bu, ilk savcıya vermiş olduğumuz ifadede bunu aynen aşim anlattı, mahkeme 11,05,2008 tarihinde, eşimin ve benim sicilimde herhangi bi suç yok yani temiz.
Mahkemenin kalemindeki memur arkadaşla bu konu hakkında konuştum, eğer siciliniz temizse ve suçu ilk defa işlemiş seniz, çıkan dava sonuçları 5 yıl denetimli yani bir daha suçu işlemediğiniz takdirde sava hiç olamış gibi düşüyor dedi, çıkan dava sonuçları bunlardan ibaret dedi.
sizce eşim bu davadan hapis cezası alırmı.? Birde ceza çıktığı taktirde temyiz yolu açık oluyormu yoksa bu davalarda temyiz yolu kapalımı oluyor genelde.?
-
Re: elektirik hırsızlığı
arkadaşlar bi kişi konu hakkında bi yorumu yokmu olur yada olmaz diye sadece bu şekilde bana ceza gelecekse eğer çıkarsa bunu paraya çevirebiliyormuyuz, eğer çeviremezsek temyiz yolu açık oluyormu bilgi verirseniz çok sevinirim...
(sanırım konuyu yalnış yere açtım bunun için site yönetiminden özürdilerim )
-
Re: elektirik hırsızlığı
Hukukçu değilim fakat memur az çok anlıyorki mantıklı bir yorum getirmiş.
Bu yasa yeniden düzenlenmeli.masum insanlarda mağdur olabiliyorlar.
Olayın teknik ve pratik yönleri düşünülmeden çıkarılmış bir kanun olarak görüyorum.elektrik sayaçlarının durumu özellikle eski binalarda malum.
müdahaleye açık vaziyette.hukukçularında gayretleri ile bu tür gereksiz mağduriyetlere yol açabilecek yasalar düzeltilir veya kaldırılır inşallah.
-
Re: Elektirik Hırsızlığı
arkadaşlar sayın büyüklerim bi değerlendirme yapın içimiz rahatlasın yada avukat tutmamız gerekiyorsa tutatlım yalnız allah rızası için konuya bi değerlendirme yapın.
-
konuyu 68 kişi okumuş ama bir kişi dışında sonuç hakkında hiç yorum yok, tekrar konuya yaklaşımız için tşk
-