Bitişik Nizam Villa'nın merkezi sistem ısınma aidatıyla ilgili sorun
Merhaba Arkadaşlar,
sitemiz 17 bitişik nizam villadan oluşmaktadır. tapu kaydı kat mülkiyetli olan evim, merkezi sistemle ısınmakta. site yönetimi, evimin içerisinde herhangi bir oturan olmamasına rağmen benden peşin olarak yıllık ısınma ücreti almak istemekte. apartman dairelerinde evin içerisinde ister otur ister oturma, mutlaka merkezi sistem yakıt parası verilmekte, bu durum bitişik nizam villalar içinde geçerli midir? sitemizde ısınma ana hatları evlerin içerisinden geçipte diğer evlere gitmiyor, dolayısıyla ben sitenin ısınmasında herhangi bir ısı kaybına yol açmıyorum. buna rağmen yineden bu parayı ödemeli miyim?
Re: Bitişik Nizam Villa'nın merkezi sistem ısınma aidatıyla ilgili sorun
Evet ödemelisiniz.
Kat Mülkiyeti Kanunu 20. maddenin c fıkrasına göre kat malikleri kendilerinin faydalanmadığını iddia ederek ortak giderlere katılmaktan kaçınamazlar.
Merhaba,
Evet ödemelisiniz, ama peşin değil fatura geldikçe veya aylık avanslar olarak, tabiki aksine karar yoksa.
Saygılar
Sayın Sdt23 ve Sayın İskenderc, konuyla ilgili yanıtınızdan ötürü teşekkür ederim.
Alıntı:
alemigayb rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Sdt23 ve Sayın İskenderc, konuyla ilgili yanıtınızdan ötürü teşekkür ederim.
Siteniz tek parsel üzerinde mi?
Ayrı parsellerse toplu yapı olarak tapuya tescil edildimi?
Yönetim planınız nasıl?
Eğer her parselin ayrı yönetim planı varsa, aranızdaki plan sözleşme niteliğindedir, ve sadece o belgeyi imzalayanları bağlar ve borçlar kanununa göre bağlar. Eğer böyle bir durum varsa itiraz ediniz ve ihtarname gönderiniz. Yoksa sebebsiz zenginleşme ve vekaletsiz iş görmeden dolayı para talep edeblilirler.
Saygılarımla
Alıntı:
f_doruk rumuzlu üyeden alıntı
Siteniz tek parsel üzerinde mi?
Ayrı parsellerse toplu yapı olarak tapuya tescil edildimi?
Yönetim planınız nasıl?
Eğer her parselin ayrı yönetim planı varsa, aranızdaki plan sözleşme niteliğindedir, ve sadece o belgeyi imzalayanları bağlar ve borçlar kanununa göre bağlar. Eğer böyle bir durum varsa itiraz ediniz ve ihtarname gönderiniz. Yoksa sebebsiz zenginleşme ve vekaletsiz iş görmeden dolayı para talep edeblilirler.
Saygılarımla
Merhaba Sayın Doruk,
sanırım sorularınıza cevab olarak tapu senedimdeki bilgileri yazmam yeterli olacak :
"Niteliği:17 adet 2 katlı beton arme bina ve arsası",
" yüzölçümü: 2998 m2 -- dm 76" ,
" sınırı : paftasında" , " arsa payı : 1/17" ,
" bağımsız bölüm no : 1" ,
" iş bu taşınmaz malın mülkiyeti S.S.Çoruh Konut Yapı Kooperatifi adına kayıtlı iken üyeleri adına tahsisen tesçil edildi. yönetim planı 10/12/2003" ,
"kat mülkiyeti"
umarım yukarıda vermiş olduğum tapu bilgileri,durumumla ilgili sormuş olduğunuz sorulara bir yanıt niteliğindedir. eğer bu bilgiler bir yorum yapmaya yeterli gelmiyorsa, yukarıda sorduğunuz soruların yanıtını nereden öğrenebileceğimide yazarsanız sevinirim. yönetim kurulu defterinde bu sorularınıza yönelik bilgiler mevcut mudur acaba? ilginiz için teşekkürler.
Alıntı:
alemigayb rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Sayın Doruk,
sanırım sorularınıza cevab olarak tapu senedimdeki bilgileri yazmam yeterli olacak :
"Niteliği:17 adet 2 katlı beton arme bina ve arsası",
" yüzölçümü: 2998 m2 -- dm 76" ,
" sınırı : paftasında" , " arsa payı : 1/17" ,
" bağımsız bölüm no : 1" ,
" iş bu taşınmaz malın mülkiyeti S.S.Çoruh Konut Yapı Kooperatifi adına kayıtlı iken üyeleri adına tahsisen tesçil edildi. yönetim planı 10/12/2003" ,
"kat mülkiyeti"
umarım yukarıda vermiş olduğum tapu bilgileri,durumumla ilgili sormuş olduğunuz sorulara bir yanıt niteliğindedir. eğer bu bilgiler bir yorum yapmaya yeterli gelmiyorsa, yukarıda sorduğunuz soruların yanıtını nereden öğrenebileceğimide yazarsanız sevinirim. yönetim kurulu defterinde bu sorularınıza yönelik bilgiler mevcut mudur acaba? ilginiz için teşekkürler.
Merhaba,
Siz aynı parsel üzerindesiniz sanırım. Çünkü arsa payı 1/17. Yani aynı parselde ortaksınız. Ve Yönetim planınız 2003 de verilmiş. Tapudan yönetim planını alın. Kat Mülkiyeti kanunu sizi bağlar. Oturmasanız da yakıt ücretini ödemek zorundasınız. Ama belki yönetim planında başka bir madde olabilir. Önce Yönetim Planını inceleyin. Asıl olan o plandır.
Saygılarımla
Alıntı:
f_doruk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Siz aynı parsel üzerindesiniz sanırım. Çünkü arsa payı 1/17. Yani aynı parselde ortaksınız. Ve Yönetim planınız 2003 de verilmiş. Tapudan yönetim planını alın. Kat Mülkiyeti kanunu sizi bağlar. Oturmasanız da yakıt ücretini ödemek zorundasınız. Ama belki yönetim planında başka bir madde olabilir. Önce Yönetim Planını inceleyin. Asıl olan o plandır.
Saygılarımla
tapudan yönetim planını inceleyeceğim, teşekkür ederim.