Karşılıksız Çek ve İbraz Süresi
İyi günler site sakinleri.
Şu an elimde 10 bin ytl lik karşılığı bulunmayan ve keşideci ile beraber 2 kişininde cirosunun olduğu bir çek var.
Çekin ödeme günü 17.10.2008 keşide yeri İstanbul ve bankasının bulunduğu yer Güneşlide(İstanbul). Ben çeki bankaya gidip arkasını yazdırmadım 10 gün içerisinde yazdırmam gerektiğini bugün öğrendim ve bugünün tarihi 01.11.2008 yani ibraz süresini 5 gün geçmişim. Pazartesi bankaya gidip çekin arkasını yazdırmak istiyorum. Bu durumda çek banka tarafından işleme konulmazmı?
Şu an ne yapmam gerek bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz çek sahipleri bana 15 gün daha bekle arkasını bankaya yazdırma paranı ödeyeceğiz dediler.Benim içime şüphe düştü şimdi acaba ibraz süresi 1 ay mı diye belkide beni oyalamak istiyorlar lütfen bir yardımcı olurmusunuz bana ne yapmam lazım bankaya gidersem pazartesi çekin arkasını yazdırıp işleme koyabilirmiyim.
İyi günler dilerim
Re: Karşılıksız Çek ve İbraz Süresi
arkadaşlar lütfen bir cevap rica ediyorum iyi çalışmalar
İyi günler site sakinleri.Nereye yazacağımı bilemediğim için bu kısma yazıyorum
Şu an elimde 10 bin ytl lik karşılığı bulunmayan ve keşideci ile beraber 2 kişininde cirosunun olduğu bir çek var.
Çekin ödeme günü 17.10.2008 keşide yeri İstanbul ve bankasının bulunduğu yer Güneşlide(İstanbul). Ben çeki bankaya gidip arkasını yazdırmadım 10 gün içerisinde yazdırmam gerektiğini bugün öğrendim ve bugünün tarihi 01.11.2008 yani ibraz süresini 5 gün geçmişim. Sanırım ibraz süresini geçtiğim için Çekim kambiyo senedi vasfını yitirdiği için bununla ilgili haklarımı kaybetmiş oluyorum (bununla ilgili haklarımın neler olduğunuda ayrıca bilmiyorum)
Şu durumda çeki keşide eden kişi paramı 15 gün içerisinde ödeyeceğini ama arkasını yazdırmamamı istedi.Zaten süresini geçirdiğim için yazdıramıyorum artık.Fakat öğrenmek istediğim şu ibraz süresini kaçırdığım için şu durumda ne yapabilirim ilamsız takip mi yapmalıyım yoksa daha kolay daha farklı bir alacak tahsil yöntemimi seçmeliyim. Alacağımı en kısa yoldan nasıl tahsil edebilirim
Ayrıca çekin üzerinde keşideci dışında 2 kişinin imzası var son imza eden çeki bana ciro edip vermişti ben alacağımı keşideci yerine cirantalara başvurmak sureti ile alacak takip icra gibi yasal yollara başvurabilirmiyim.
Eğer cevap yazarsanız çok sevinirim
iyi günler
Re: Karşılıksız Çek ve İbraz Süresi
cevap alamadık gene neyse kolay gelsin