-
Kayıp kredi kartı
Yapi Kredi Bankasi Kredi Kartimi Birkaç Aydir Kullanmiyordum En Son şirketce Yemeğe Gideceğimiz Gün Kullanayim Dedim Kuaförde Kullandim Daha Sonra Kullanmadigim Için Kayboldugunu Bilmiyordum. Genelde Evde Kredi Kartim Cüzdanina Koyarim Kullanmayayim Diye Bende öyle Yaptigimi Saniyordum. Aradan 1 Ay Geçmiş Ben Alişverişe Gittim Kullanayim Dedim çantama Baktim Kart Yok Evdedir Dedim Eve Baktim Evdede Yok Kredi Kart Müştri Hizmetlerini Arayarak Iptal Ettirdim. En Son Harcama Tutainin Ve Limitimi Sorayim Dedim. Limitimin Hepsi Kullanilmiş Oldugunu Anladim. Başka Biri Tarafindan Ve Hepsinide Akaryakit Istasyonunda 3gün Içinde Bitirmiş. Bankaya Itiraz Dilekcesi Gönderdim 3aydir Araştirma Yaptilar Bu Arada Borca Bloke Koyulup Faiz Işlemi Durduruldu. 3 Gün önce Sonuçlandiğini Bir Kisminin üye Işyeri Harcama Belgelerinini Süresi Içerisinde Göndermediğinden üye Işyerleri Bankalarindan Tahsil Edilmiş Diğer Kismida (713) Ytl Uluslararasi Kredi Karti Kurallarina Göre Ilgili Işlemler Için üye Işyeri, Bankalarindan Tahsil Yapilamaiş Olup Sözleşme Gereği Işlem Tutarlarinin Tarafinizca ödenmesi Gerekir Diye Bir Yazi Yazmişlar. Toplam 870 Ytl Borcum Vardi 713 Ytl Olmuş Bu Konuda Savciliğada Suç Duyurusu Yatim. Bir Dilekçe Ile üye Işyerlerin Adini Ve Bir Kismininda Adreslerini Bularak Yazip Verdim Ordan Herhangi Bir Cevap Gelmedi Savcilikta Bu Işlemler çok Uzuyormuş Zaten Bu Konuda Ne Yapilabilir Suan Hepsini ödeyecek Durumum Yok Bankaya Taksit Yapmalarini Istedim . Ne Olacak Bilmiyorum Sizlerden Bu Konuda Fikirlerinizi Alirsam Cok Iyi Olacak
-
Eğer hakkınızda icra takibi yapılmamış ise takip başlamadan size bir menfi tespit Davası açmanızı öneriririm.
-
-
Ayrica Dün Savciliğa Gitim Ve Dilekçem Için Takipsizlik Karari çikmişdelil Yetersizliği Diye Bende Itiraz Dilekçesi Verdim Baska Ne Yapabilirim Bir Avukat Tüketici Kösesinede Gidsin Dedi Ama Onlar Bakmiyorlar Bu Konuya.
-
inci hanım verdiğim linkleri okudunuz mu bilmiyorum
ama tüm bu başlıklarda ortak olarak anlatılan konu şudur.
1)Kartınızı iptal ettiğiniz ana kadar olan harcamalardan bankaya karşı sorumlusunuz.
2) sizin kartınızı kullandıran üye iş yerinin belirli koşullarda sizin uğradığınız zarardan sorumlulugu vardır
3)her halukarda kartı çalan hırsızda (yakalanırsa) uğradığınız zarardan sorumludur.
banka ile kart konusunda yaptığınız anlaşmada hırsızlığa karşı sigorta getiren hükümler olabilir (pek sanmıyorum ama) bazı bankaların böyle uygulamaları var
ve son olarak bir avukat tutmak gibisi yoktur