Psikiyatrik Hastalık Sonucu Adi Malulen Emeklilik
4 senedir bir kamu kuruluşunda görev yapmaktayım. Daha doğrusu psikiyatrik hastalığım yüzünden artık görev yapamamaktayım ve hastaneler tarafından sürekli istirahat verilmekte. Resmen durduğum yerde maaş almaktayım. Benim merak ettiğim hangi tür psikiyatrik rahatsızlıklar adi malulen emeklilik kapsamına giriyor? Bu konuda önceki yıllara ait bildiğiniz örnekler nelerdir?
Re: Psikiyatrik Hastalık Sonucu Adi Malulen Emeklilik
Bayan bir Türkçe öğretmenimiz vardı.Çevre ve sınıfla ilişkisi var-yok gibi,kopuk ve âlâkasız,idarî olarak problem teşkil etmeyen,ama;öğretmenliğe de uymayan durumu vardı.Gerçekten psikolojik olarak normal değildi.Okul Müdürü durumu Müfettişe anlattı."Sevkini sağlayın ve durumu kendisine anlatın." dedi.
Netice:Kişi Malûlen emekli oldu.Teşhis ne idi bilmiyorum.
İyi günler...
Ek bilgi.Sizin durumunuzdaki birinin malulen emekli olabilmesi için beş yılı (Önceden 10 yıldı) doldurmuş olması gerekmektedir.
İyi günler...
malülen emekli olunduğunda emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alınabiliyor mu?Alınıyorsa,normal ücretlendirme mi yapılıyor?
Alıntı:
fakirmemur rumuzlu üyeden alıntı
malülen emekli olunduğunda emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alınabiliyor mu?Alınıyorsa,normal ücretlendirme mi yapılıyor?
Malulen emekliler çalışma gücü kaybı oranına göre bir önceki yılın aralık ayına ait en düşük yaşlılık aylığından daha düşük olmamak üzere aylık bağlanır.
İkramiye değilde tazminat yazısı istiyorsanız malulen emeklilik için olur kararınız geldiğinde bunu kurumdan ilgili servisten istersiniz ve tazminat hak ediyorsanız alabilirsiniz.
bende iş kazası sonucu psikiyartri hastalıklarına yakalandım 3 yıldır tedavi görüyorum ssk bu hastalıklara pek yanaşmıyor bende sık sık hastanede yatıyorum ama bir şonuç yok en iyisi mahkemeye başvurmak tek yol o görüküyor ğeçmiş olsun