Limited şirket müdürü borç ve sorumluluk
yaklaşık 1 yıldır bir limited şirketine dışardan müdür olarak atanmışım.
şirket ortağı değilim.
şirketin piyasaya kestiği çekleri ben imzalamıyorum şirketin ortağı imzalıyor.
eğer şirketin bu çekleri ödemediği durumda benim şahsımın mal varlığına dokunabılırlermi.
şirkete haciz gelirse benim imzam olmadığı halde banada gelirmi, şirketin bu borçlarından ben sorumlumuyum?
detaylı bir şekilde aydınlatırsanız sevinirim.
Re: Limited şirket müdürü borç ve sorumluluk
Alıntı:
ahmet2007 rumuzlu üyeden alıntı
yaklaşık 1 yıldır bir limited şirketine dışardan müdür olarak atanmışım.
şirket ortağı değilim.
şirketin piyasaya kestiği çekleri ben imzalamıyorum şirketin ortağı imzalıyor.
eğer şirketin bu çekleri ödemediği durumda benim şahsımın mal varlığına dokunabılırlermi.
şirkete haciz gelirse benim imzam olmadığı halde banada gelirmi, şirketin bu borçlarından ben sorumlumuyum?
detaylı bir şekilde aydınlatırsanız sevinirim.
Hayır sizin mal varlığınıza dokunamazlar. Siz müdür olduğunuz için şirketin sadece vergi borçlarından sorumlu olursunuz o kadar. Onun dışındaki borçlardan sorumlu olmazsınız. Ancak vergi borçlarından da mal varlığınız ölçüsünde sorumlusunuz. Eğer vergi borcu olur da şirket bunu ödemezse o zaman bu meblağı sizden alırlar. Ortak değilim demeniz de çözüm olmaz çünkü limited şirketin müdürü şirkete ortak olmasa bile şirketin vergi borçlarından mal varlığı ölçüsünde sorumludur. Yani anlayacağınız sizden alacak bir şey kalmayınca o zaman ortaklara giderler. Ama bu sadece vergi borcu için, onun dışındaki borçlar sizi bağlamaz.
Cevap: Limited şirket müdürü borç ve sorumluluk
4 ortaklı ve ortaklarının hepsi yabancı uyruklu
ilk 1 yıl içinde şirket müdürü olarak eşim seçilmiş
şirket faaliyette değil ve 1 det fatura dahi kesmemiş
şirketin şuan beyannameleri internetten vermediği için kesilmiş borçlar var eşim hiçbir şekilde karar alamıyor ve ortaklara ulaşamıyor bu şirketi nasıl kapatırız yardımcı olursanız çok seviniriz
Cevap: Re: Limited şirket müdürü borç ve sorumluluk
Bir şirkette müdür olarak çalıştığım sürede şirket ssk borçların ödemediği için evime icra geldi ve evimi satmak zorunda kaldım bende şirket ortağı değildim.Benim gibi olanlara yardımcı olması için yazdım.