Lütfen benim durumuma düşmeyin - Kiracı sorunu
Selamlar
Umarim bu yazimla ,hem benim durumuma dusebilecekleri
engeller,hemde bana yardim edebilecek birisini bulabilirim,
Kusadasindaki dairemdeki eski kiracim,sorunlu bir sekilde(elektrik,su faturasi,evin icinde cok hasar, ve bir aylik kirami odemeyerek),kacti.yaklasik 1 ay bos kaldiktan sonra,evimdeki elektrik tamir eden 3-5 defa gordugum, konusmalari,gorunusu cok efendi birisine benzeyen kisi bana evi kiralamak istedi.yakalsik 2-3 hafta sonra bana gelerek durustce konusmak istedigini ve ailesi ile problemi oldugunu,ve kontrat yaptiktan 1 hafta sonra bana deposit ve bir aylik pesin olan miktari verebilirmiyim diye sordu ,bende tekrar ona guvenip kabul ettim ve hic para almadan kontrata aldim diye imza ettim (tahhutname ile),o zamandan beri yaklasik 3 aydir hic ama hic para vermeyip,her seferinde 2-3 haftaya halledecegini soyledi.bir emlakcidan fikir alarak bir senet yapip onun dedigi tarihten 2 hafta sonrasi olsun diye imzalamasini istedigimde, imzamayip onumuzdeki ayin birinde halladecegini soyledi(5 defa odeyecegini daha once demisti),bu kiralarla borclarimi odemek zorunda oldugumdan,cok zor durumdayim .lutfen beni aydinlatabilirseniz tesekkurler ederim simdiden saygilarimla
Re: Lutfen benim durumuma dusmeyin
Biraz karışık anlatım olmuş o nedenle olayı tam anlayamadım. Bir avukatla görüşün. Noterden ihtar çekilmesi gerekiyor tahliye için.
Elektrik, su vb borçlar için sayaç yani abonelik kimin üzerindeyse borç onundur. Kendi üzerinize değilse sorun yok. Geçmiş olsun.
Re: Lutfen benim durumuma dusmeyin
Yanitiniz icin tsklr,anlatmaya calistigim ,kontrat yaparken almam gereken (deposit ve bir aylik kirayi),kiracinin sonra veririm sozune inanarak almayarak almis gibi imzaladim(kontrati).yaklasik uc ay once oldu bu olay ve o gunden itibaren hic ama hicbirsey odemedi,surekli odeyecegini soyluyor ,ne yapacagimi bilmiyorum,avutak icin cok para lazimmi? tsklr saygilar