Fazla mesaiden çalma ihbar hakkı
Merhaba özel bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum.Şu an 8-18 çalışma saatlerimiz 18 den 19 a kadar kaldığım sürede mesai alamıyorum yani fazla mesai saatini 19 da başlıyor buna nazaran şirketin şu an fazla çalışma azami aylık 20 saat olarak belirlendi fakat yaklaşık 350-400 güvenlik görevlisinin yaptığı 40-50 arası mesainin sadece 20 saatini veriyolar şirketin güvenlik biriminden 2 aylık bu uygulamadan 100 bin ytl karı var yaklaşıl kişi başı 125 ytl hak kazananılan mesai verilmiyor bunun yanı sıra benim bu 125 ytl den alacağım mesai ücreti gelir vergesine ekleneceğinden bir anlamda devlete vergi vermem engellenmiş olup kapalı anlamda şirketin bir vergi kaçırması söz konusu bu bağlamda asli olarak çalışma bakanlığına mı müracet etmeliyiz yoksa hala bu şirkette çalışıyo olmamıza rağmen gizli ihbar niteliğinde bir avukat ile mahkememi açmalıyız.Şirketin personelin giriş çıkış loglarını silmesi gibi bir şansı yok çünkü matbu evrak olarak silah devir teslimi var yani hiç bir şekilde benim yaptığım 56 saati silemez ler bunu maaş bordrosunda 20 saat olarak gösteriyolar.Bu şekilde banka tarafından personel üzerinden haksız bir kazanç sağlanmıyor mu ayrıca bu konuyu maliyeye bildirmeye gerek varmı.Yardımlarınız için teşekkürler....
Re: Fazla mesaiden çalma ihbar hakkı
cevap verebilecek bir yetkili yok mu?
İşverene bir ihtar göndererek ödenmeyen fazla çalışma ücretlerinizin ödenmesini talep edebilirsiniz,
Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz,
İş mahkemesinde alacaklarınızın ödenmesi için dava açabilirsiniz,
Fazla çalışma ücretlerinizin ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi sona erdirip,kıdem tazminatı talep edebilirsiniz,ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
konuyla ilgili daha fazla bilgi alabileceğim bir arkadaş var mı?
Erdoğan bey söylenecek herşeyi söylemiş.
Söylemediği tek şey şu cümlenizin hukuksal temeli olmadığı.
Alıntı:
westcoast rumuzlu üyeden alıntı
yoksa hala bu şirkette çalışıyo olmamıza rağmen gizli ihbar niteliğinde bir avukat ile mahkememi açmalıyız.
Yasal haklarınızı almak için şirketi Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne şikayet edebilir, iş mahkemesinde dava açabilirsiniz. "Gizli ihbar niteliğinde bir avukat ile mahkeme" diye bir şey yoktur.
Erdoğan Beyin dediklerini tekrar okuyun.
peki şirketi bu yönlü dava etsem sadece bana ödenmeyen fazla mesai bedellerini mi alırım ayrıca bi maddi olanak sağlanır mı?Ve şirketi dava ettikten sonra beni işten attıktan sonra kıdem ve ihbar alabilirmiym? tşk
Ispatlayabildiğiniz fazla çalışmalarınızın ödenmeyen karşılığını alabilirsiniz.
İşverene dava açtığınız için sözleşmenizi sona erdirme hakkı yok,buna rağmen sözleşmenizi sona erdirirse ihbar öneline uymak,uymazsa ihbar tazminatınızı ödemek durumundadır.Bu durumda kıdem tazminatınızın da ödenmesi gerekir.
Merhaba özel bir banka da güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım.Nisan ayında görevli iken araç ile kaza yaptık.Kaza sonucu omzum ve bileğim kırıldı,bizim araç sürücüsü hatalı idi fakat ondan şikayetçi olmadım.özel sigortalı olduğumdan sigorta şirketi tüm ameliyat masraflarımı karşıladı ve bunun sonucunda 90 gün rapor ve iş görmezlik aldım.Maaşım kesintisiz yattıı.Daha sonra raporum bittikten sonra göreve başladığımda şirketin fazla mesai politikası olan aylık 20 saat sınırı bir çok kere (30-40) geçmeme rağmen 20 saat fazla mesai üzerinden bordroma yansıtıldı.Rahatsızlığım devam ettiğinden 11. ayda tekrar ameliyat oldum.Ve yine 90 gün iş görmezlik raporu aldım.Benim sorum şu.Bu kazadan dolayı ve sosyal hayattan,ailevi hayattan etkilenmem dolasıyla iş yerine her hangi bir dava açma hakkım ve ödenmeyen fazla çalışma sürelerim için ne yapmam gerekli?
Peki erdoğan bey sağlık konusunda ki durumda nasıl bir yol ixlemem gerekli?
erdoğan bey cvp lütfen?Kaza sonucu şirkete dava açma hakkım bu hususlarda var mı?