Aynı Bankanın 2 Kredi Kartı Ve Birindeki Problem
İyi akşamlar.
Aynı bankaya ait 2 kredi kartı mevcut kartın birinde 3 dönem gecikme mevcut diğerinde ise 2 dönem gecikme. Bugün 3. dönem gecikme olan ekstrenin son ödeme günü idi ödeyemedim.Ancak en geç p.tesi ödeyeceğim,ancak banka bugün ödemezseniz süreç başlar dedi,sorum şu bankayı aradığımda bana bugün yatırmazsanız her iki kartınız içinde yasal süreç başlayacağını belirtiler ben yetkiliye diğerinde 2 dönemdir gecikme olduğunu belirttim onu nasıl işleme alacaksanız dediğimde bankanın takdiri vs. gibi sözler sarfetti ancak benim bildiğim kadarıyla öyle bir şey yok yanılıyor olabilirimde bu duruma acıklık getirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Re: Aynı Bankanın 2 Kredi Kartı Ve Birindeki Problem
Selamlar.
Bankalarınhep klasik taktiğidir.Amaç müşterinin gözünü korkutmak ve kredi borcunu bir şekilde kapatmak isterler.Sizin borcunuz nedir.Yani 2 kartınız toplamı ne ve geliriniz ne bunları hesaplayın.Sonrada ona göre ödemenizi yapın.
Bankanın birinde bir üst düzey yönetici ile zamanında konuştum.Bana dediği şu bankaların en çok sevdiği müşteri kredi kart müşterisidir.Niyemi adam kartı kullansın diye beklerler.Sonrada ödeme günü minimum tutarı öderse o müşteriyi çok severler bakarlar adam her ay sesini çıkarmıyor asgari ödüyor tıkır tıkır sonrada limitini artırırlar.Sen dahada sevinirsin beni seviyorlar bak limitide yükseltiler ama birde bakarsın 2-3 sene sonra kullandığın paranın 2 katını bankaya faiz olarak vermişsin.Birde işin ters gider o zaman tamam hemen icra takibine başlar.
Sponuç şu aynı banka ise size zorluk çıkartacaktır.Ona göre kararınızı verin.
Alıntı:
maliozden rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar.
Bankalarınhep klasik taktiğidir.Amaç müşterinin gözünü korkutmak ve kredi borcunu bir şekilde kapatmak isterler.Sizin borcunuz nedir.Yani 2 kartınız toplamı ne ve geliriniz ne bunları hesaplayın.Sonrada ona göre ödemenizi yapın.
Bankanın birinde bir üst düzey yönetici ile zamanında konuştum.Bana dediği şu bankaların en çok sevdiği müşteri kredi kart müşterisidir.Niyemi adam kartı kullansın diye beklerler.Sonrada ödeme günü minimum tutarı öderse o müşteriyi çok severler bakarlar adam her ay sesini çıkarmıyor asgari ödüyor tıkır tıkır sonrada limitini artırırlar.Sen dahada sevinirsin beni seviyorlar bak limitide yükseltiler ama birde bakarsın 2-3 sene sonra kullandığın paranın 2 katını bankaya faiz olarak vermişsin.Birde işin ters gider o zaman tamam hemen icra takibine başlar.
Sponuç şu aynı banka ise size zorluk çıkartacaktır.Ona göre kararınızı verin.
şu bankacıları , ipte sallandıracaksın...(veryansın bağıracaklar.) karacaahmet'te bankacılara özel bölüm olacak mezar taşına şunu yazacan
("bir zamanlar bu da bankacıydı ,sende bankacıysan ibret al , diğer dünyadaki akibeti gör , hesabı hatırla , faiz haramdır bil ") diye yazacak ,ondan sonra bunu okuyan bankacı bir daha faiz alırken rahat olacakmı?
-------------
bunu unutma ;
-icra memuru isen ;acımasız olma (unutma birgün sanada gelir)
-bankacı isen ; kariyer uğruna inandıklarından taviz verme (unutma birgün kovulabilin , ödemelere ,faizlere ,yasal takiplere mahkum olabilirsin.)
-acımasız yönetici(üst) isen ; sadece düşün ,(unutma bir anda ast olabilirsin.)
-eğer memur , işçi ve fakirsen , üsttekilerden uzak dur !!!!
---------------------
ne diyim başka kardeşler....başka diyeceğim yok...açık ve net ...
dertsiz , borçsuz ,mutlu , tasasız günler dileklerimle....
Banka uygun gördüğü takdirde diğer bankacılık ürünleri içinde (kredili mevduat,kredi,kredi kartı vs) takip işlemi başlatabilir.Bu sözleşmede yer almaktadır.
Banka bunu belirterek ödeme yapmanızı ister ama korkutuyorlar birşey yapmazlar diyenlere inanmayın gerektiğinde yapılır ve bu önerileri size verenler değil siz ödersiniz dağ gibi faiz ve masrafları.
Bunun dışında banka para satar bundan para kazanır ama banka diz çöküpte yalvarmaz müşterisine asgari bakiyeyi yatır diye,kişi sorumluluğunu bilecek bütçesine göre harcayacak,ihtiyacı olmayan şeyleri almayacak.Bu bu kadar basit.
Faiz haramdır diyen, diğer dünyadan vs bahseden dini bütün arkadaş nasıl ipte sallandıracaksın der buna anlaşılır değil.Hakmı oluyor bu arkadaşa Allah'ın verdiği canı almak.