Yargıtay Kararı - Kira ve Kiracı Sorunları - Tahliye
sayın hukuçular; bugün haber sitelerine düşen habere göre (kiracılara kötü haber) yargıtay kontrat süresi dolmadan boşaltılan yerler için kalan ayların kirasını kiracıya ödeme zorunluluğu getirmiş.Yakın zamanda yeni ev aldığım için süresi dolmadan kiradan çıkan ,çıkmadan öncede ev sahibini noter onaylı bilgilendiren biri olarak beni ve benim durumumda olanları ne derece ilgilendiriyor.
Re: Yargıtay Kararı - Kira ve Kiracı Sorunları - Tahliye
sn sdt23 bilgileriniz için teşekkür ederim.Ancak anlayamadığım nokta siz her ev boşaltan kiracı ile ev sahiplerinin öpüşüp koklaşarak mı ayrıldığını sanıyorsunuz.Mahkemelerde bu tür davalar hatrı sayılır yer kaplıyor.Makul bir süre öncesinden resmi olarak bilgilendirmek kafidir. ev sahibi rıza göstermiyor diye evi boşaltama yada kalan ayların kirasını ver.
İyi günler, daha önceden de bu konuyla ilgili sormuş olduğum soruyu nezaketle yanıtladığınız için teşekkür ediyorum. Yeni sorum ise şu ki; nişanlımın evinin kontratı her yılın nisan ayında, benimki ise ekim ayında yenileniyor ve biz evlendiğimizde farklı bi eve geçmek istiyoruz. Bu durumda yılın hangi ayında evlenirsek evlenelim, en azından birimiz evsahibine karşı borçlu durumda kalıyoruz. Zaten her aşamasının masraf olduğu bu süreç için bize önereceğiniz bir tavsiye var mıdır?
Alıntı:
AOBCD8663 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler, daha önceden de bu konuyla ilgili sormuş olduğum soruyu nezaketle yanıtladığınız için teşekkür ediyorum. Yeni sorum ise şu ki; nişanlımın evinin kontratı her yılın nisan ayında, benimki ise ekim ayında yenileniyor ve biz evlendiğimizde farklı bi eve geçmek istiyoruz. Bu durumda yılın hangi ayında evlenirsek evlenelim, en azından birimiz evsahibine karşı borçlu durumda kalıyoruz. Zaten her aşamasının masraf olduğu bu süreç için bize önereceğiniz bir tavsiye var mıdır?
Vereceğim yanıt yine aynı:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=44861
İki ev sahibinden birine önceden haber verip, ikna etmek ve tahliye edeceğiniz tarihi onayladığına dair belge almak.
çok kurnaz bir kiracım var,8 aydır,idare ediyorum,örnek 13 ,icradan ihtar gönderdim,elden ödedim kiramı,demiş ve itiraz etmiş,ama ben ödemediği için tabi bir belge vermedim,bankayada yatırmadı acaba ne ile karşılaşabilirim,ne yapmalıyım,ne kadar sürede tahliye edebilirim.
cevaplarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.
sanırım,şu an formda cevaplayabilecek bir arkadaşım yok :mahcup: :mahcup:
Alıntı:
bayitalyan rumuzlu üyeden alıntı
çok kurnaz bir kiracım var,8 aydır,idare ediyorum,örnek 13 ,icradan ihtar gönderdim,elden ödedim kiramı,demiş ve itiraz etmiş,ama ben ödemediği için tabi bir belge vermedim,bankayada yatırmadı acaba ne ile karşılaşabilirim,ne yapmalıyım,ne kadar sürede tahliye edebilirim.
cevaplarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.
İtirazın kaldırılması davası açıp %40 inkar tazminatıyla ödenmeyen kirayı talep edebilirsiniz. Kiracı ödediğini yazılı belgeyle ispatlamak durumundadır.
Bu davanın sonucunda alacağınızı tahsil için haciz, kiracıyı tahliye etmek için tahliye davası açabilirsiniz.
Mayıs ayında babama ait olan evi kiraya verdik babamın izni ile babam geçen hafta evlendi ve eşiyle birlikte buraya taşınıp bu evde yaşamak istiyor kira kontratı dolduğunda söylememizi rica etti bu durumda babamın böyle bir hakkı oluyormu sözleşmede eşimin adı soyadı ve imzası var