Soyadı değişikliği için şahide gerek varmı??
yaklasık olarak 4 ay önce asliye hukuk mahkemesinde açmış olduğumuz davanın günü bir hafta sonra dolacak
soyisim banka ptt gibi resmi kurumlarda karışıklığa yol açmaktaydı..sürekli yanlış yazılmalar ve bunun sonucunda biz olduğumu ispat etmek için nerdeyse deveden hendek atlatma görevi üstleniyorduk... ayrıca toplumda dalga konusu olmaktadır.
ptt banka elektirik su gibi dekontları mahkeme dosyasına ekledik acaba şahit te gerekirmi
Re: Soyadı değişikliği için şahide gerek varmı??
bu konuda bilgisi olan yokmu acaba?
Syn. Mert Bey soyadınızn değiştirlmesi konusunda haklı bir sebebiniz var.Hakim büyük ölçüde soyadınızın değiştirlmesine karar verecektir.Bunun için ayrıca şahit götürmenize gerek yoktur.MK. m.27/1 de bunu açıça dile getirmiştir.Saygılar...
Alıntı:
Burak Temur rumuzlu üyeden alıntı
Syn. Mert Bey soyadınızn değiştirlmesi konusunda haklı bir sebebiniz var.Hakim büyük ölçüde soyadınızın değiştirlmesine karar verecektir.Bunun için ayrıca şahit götürmenize gerek yoktur.MK. m.27/1 de bunu açıça dile getirmiştir.Saygılar...
bazısı şahit gerekli diyor bazısı gerekmez diyor valla kafamız karıştı.
Şahit olursa yararlı olur, Örneğin evli iseniz eşiniz, varsa çocuklarınız yaşadığınız sıkıntıları dile getirebilir, yada çevrenizde durumu bilen tanıdıklarınız varsa onlar da mahkeme tarafından dinlenebilir. Ayrıca soyadı değişmeden önce mahkemenin isteyeceği adli sicil kaydı, nüfus kayıtları gibi belgeler olabilir. Bir avukattan hukuki yardım almanız daha kısa sürede sonuca ulaşma bakımından yararlı olacaktır.
Alıntı:
Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Şahit olursa yararlı olur, Örneğin evli iseniz eşiniz, varsa çocuklarınız yaşadığınız sıkıntıları dile getirebilir, yada çevrenizde durumu bilen tanıdıklarınız varsa onlar da mahkeme tarafından dinlenebilir. Ayrıca soyadı değişmeden önce mahkemenin isteyeceği adli sicil kaydı, nüfus kayıtları gibi belgeler olabilir. Bir avukattan hukuki yardım almanız daha kısa sürede sonuca ulaşma bakımından yararlı olacaktır.
3 tane avukata gittik.mahkeme için gerek yok kendiniz gidebilirsiniz kendiniz savunun bunun için avukatagerek yok dediler sadece dilekçeyi yazdılar..onlarda gerek yok diyor şahide ama avukat olmayan avukatlar olması lazım diyor:S
Şahide gerek var demiyorum, konuyu detaylıca anlamadan mutlaka gerek var diyemem, olursa iyi olur diyorum. Duruşmaya az kalmış, isterseniz duruşmadan sonra tekrar değerlendirin.
Alıntı:
Şahide gerek var demiyorum, konuyu detaylıca anlamadan mutlaka gerek var diyemem, olursa iyi olur diyorum. Duruşmaya az kalmış, isterseniz duruşmadan sonra tekrar değerlendirin.
peki akrabalardan değiştirmiş olan birinin şahitlik etmesi uygunmudur?
daha cabuk karar için
Konuyla ilgisi olan ve konuyu bilen herkes şahitlik edebilir ve davanın sonuçlanmasında yararlı olabilir.
Alıntı:
Konuyla ilgisi olan ve konuyu bilen herkes şahitlik edebilir ve davanın sonuçlanmasında yararlı olabilir.
hmm teşekkür ederim..