bana onerıde bulunurmusunuz nasıl ders calısmalıyım
fk ıstanbul hukuk
Printable View
bana onerıde bulunurmusunuz nasıl ders calısmalıyım
fk ıstanbul hukuk
1. sınıf hukuk ogrencısıyım. Acaba bır avukatın yanına gırsem yararı olur mu?
önce 4 yılda bitireceğine inanman lazım,
4 yılda bitirenlerin benden ne farkı var ki diye düşünmen lazım
bu inanç ve düşünce seviyesine geldiğinde, derslerini de çalışırsan bitirdiğini görebileceksin
1- Kitapları, notları roman gibi baştan sona okumayın. Konu konu okuyun. Bitince konuyu tekrar edin, sonra yeni konuya geçin. Arkadaşlarınız kitabı bitirdiğinde siz yarısına ancak gelirsiniz ama arada bir farkla; Öğrenmiş olursunuz. Onlar romanı 3 kere daha okusalar yine öğrenemeyecekler.z
2- Kafanız dersi almadığında, hem moral hem de tekrar olsun diye eski konulara bakın. Bildiğinizi gördükçe moraliniz ve şevkiniz artacaktır.
3-Dersleri takip edin, notlar çok önemlidir. Hele hele çalıştığınız kitap hocanıza ait değilse muhakkak notlara ve derse ağırlık verin.
Merak ettigin sey 4 senede nasil bitiririmden cok, donanimli bir hukukcu olarak nasil bitirebilirim olsaydi keske.
Sayın Fischer' a yürekten katılıyorum ama illa da ben mezun olsam yeter diyorsan önerecek bir şeyim yok. Ben evde yatarak, sınava son 1 hafta çalışarak 4 yılda mezun oldum ama pişmanım. Keşke dersleri takip etseydim, her gün tekrar etseydim dersleri, farklı hocalarımızın kitaplarını okuyup doktrin hakkında bilgi edinseydim diyorum. Umarım sen keşke diyeceğin şekilde okulu 4 yılda bitirmezsin...
vıze haftasına gırdıgımız su gunlerde calısma konusunda ne gıbı stratejıler onerırsınız
fk ıstanbul hukuk
Fischer'e kesinlikle katılıyorum. Önemli olan Hukuk Fakültesi'ni 4 yılda bitirmekten çok hukuk nosyonu içine sindirmiş bir hukukçu olarak mezun olabilmek. Sırf sınıfını geçmek için ders çalışmamalısın. Dersleri takip etmek başarı için çok önemli, dersten sonra notlarını tekrar edip 15-20 günde bir de genel tekrar yapmalısın. Disiplinli bir çalışma ve başarma arzu ile 4 sene de mezun olman için bir engel yok. İnşallah 4 sene de okulunu bitirmiş iyi bir hukukçu olursun! Başarılar.
daha birinci sınıfta boşanma ile ilgili ders alıyorsun. Yani daha okula başlar başlamaz ileride meslekte belki de en çok karşılaşabileceğin konuları gösteriyorlar. Ya da Anayasa görüp güncel tartışmalara katılabiliyorsun.
Bu fırsatı kaçırma ve diğer yorumcuların da söylediği gibi okulu bitirmek için değil okuduklarını ileride düzgün bir şekilde kullanabilmek ve donanımlı bir hukukçu olmak için çalış derim
Ama dediğim gibi, 4 yılda bitirmek için, önce 4 yılda bitirilebileceğine inanmak şart