Hakkımda yasal işlem süreci başlatıldı benim sormak istediğim borcumu parça parça ödeyerek bir hafta içinde kapatabilirmiyim? Yoksa borcu kapatmak için tamammını ödemek zorundamıyım?
Printable View
Hakkımda yasal işlem süreci başlatıldı benim sormak istediğim borcumu parça parça ödeyerek bir hafta içinde kapatabilirmiyim? Yoksa borcu kapatmak için tamammını ödemek zorundamıyım?
Borçlu mallarının haczedilmesi halinde, bir taksidi peşin olmak üzere 4 eşit taksit ile 3 ayı aşmamak üzere ödeme yapmak İİK 111. maddeye göre yasal bir haktır. Bu talebinizi karşı tarafın kabul veya ret etmesi gibi bir hukuki durumda yoktur.
Selamlar sevgili üyeler,
Kredi kartı borcumu 3-4 aydır ödeyemiyorum. Bankada kayıtlı adresimden taşındım. Bunu hiçbir resmi yere bildirmedim. Eski oturduğum eve yazı gelip gelmediğini bilmiyorum ama mail adresime 30.10.2008 tarihli bir yazı gelmiş. Kredi kartı borcunuzu 1 hafta süre içinde ödemediğiniz taktirde icra takibi başlatmak amacıyla ihtar çekeceğiz diyor. Benim bu borcu 1 hafta içinde ödeyemeyeceğim açık. Benim sormak istediğim konu şu: İhtarnameyi bana teslim etmek için banka bana ulaşamadığında süreç ne olur? Banka benim hakkımda ihtarnameyi imzalatmak için arama veya yakalama emri gibi bir şey çıkartabilir mi? Bu süreçte herhangi bir sebepten dolayı hapis cezası gelmesi olasılığı var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Ayrıca sayın üyeler eklemek isediğim 1 konu daha var.
Kayınpederimin arabası benim üstümde gözüküyor. Aracın değeri 12 - 13 bin değerinde. Ona kredi çekmek için bana satmıştı. Aracın borcu bitti ama vergi dairesine olan 3000 ytl borcumdan dolayı vergi dairesi ipotek koymuş. Eğer bankanın işlemleri devam eder banka da ipotek koyarsa aracı trafik yakaladığında bağlayabilir mi? Ya da başka bir sorun olur mu?