Özel hayatın gizliliğini tehdit eden programların satışı
internette rastlamış olduğum aşağıdaki ya da benzeri programların satısı yasal mı?
"GSMSPY Cep Telefonu Casus Program - PRO
Cep telefonu için takip ve casusluk programı. Programı yüklediğiniz cep telefonu alınan ve gönderilen bütün mesajların ve arama kayıtlarının bir kopyasını gizlice bir rapor haline getirir ve belirttiğiniz aralıklarla size yollar"
tesekkur ederim
Re: özel hayatın gizliliğini tehdit eden programların satışı
Hayır ... yasal değil ...
bugün birinde gördüm,2700 ytl ye aldığını söyledi programı ve istediğim her numarayı dinliyorum diyor!! ayrıca telefon açık olursa odadaki tüm konuşmaları!!
Alıntı:
antiquities rumuzlu üyeden alıntı
bugün birinde gördüm,2700 ytl ye aldığını söyledi programı ve istediğim her numarayı dinliyorum diyor!! ayrıca telefon açık olursa odadaki tüm konuşmaları!!
anladığım kadarı ile dinlenmek istenen telefona yuklenmesi gerekiyor
Alıntı:
antiquities rumuzlu üyeden alıntı
Fiyatları onlara yakın lakin, karşı tarafı dinlemek için, hem kendi telefonunuza, hem karşıya o programı yüklemeniz gerekli,ayrıca program sınırsız yükleme yaptırmıyor,bir kere yüklenebiliyor diye biliyorum
kısacası duyduğunuz bilgi tamamen yalnış...
Re: Özel hayatın gizliliğini tehdit eden programların satışı
Bahsedilen programın yasal satışları var...
Programın çalışma mantığına gelince;
Bir adet sıfır veya ikinci el telefona programı yükletiyorsunuz... Program yüklenirken sizden bir adet telefon numarası istiyorlar. Örneğin; 05321234567... Programın yüklendiği telefonda hangi numaranın kullanılacağı mühim değil. Yeter ki siz o telefonu - o telefonun içindeki hattı - program yüklenirken verdiğiniz telefon numarasından arayın. Telefonunun zil sesi çalmayacaktır. Telefon titremeyecektir. Sadece telefonun ekran ışığı yanacaktır - ekranda arama olduğuna dair birşey çıkmayacaktır ve telefon açılacaktır...
Bahsedilen mesaj - arama kayıtlarını da programın ilk kurulumunda girilen telefon numarasına gönderir. Fakat bu sms ücretlidir. Yani casus telefon kullandığından habersiz olan kişi fatura dökümlerinde veya gereksiz kontor düşmelerinde bu durumdan şüphelenebilir...
Bu program şu gün itibari ile yasaldır... Bu durumlardan korunmanın tek yolu; hiç kimsenin hediye telefonunu almamaktır... Örneğin nişanlım benim hediye ettiğim - içi temiz olan, program yüklü olmayan - telefonu bu şüphe yüzünden kabul etmemiştir :)
Telefonunuzun ekran ışığı kendiliğinden yanıyorsa - bilin ki dinleniyorsunuz...