30 Bloktan oluşan sitemizin 25.10.2008 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında 1400YTL+SSK olarak oy çokluğu ile kabul edilen Site Başkanı ücretini iptal ettirebilir miyim? (Site Başkanı aynı zamanda Blok Yöneticisidir)
Printable View
30 Bloktan oluşan sitemizin 25.10.2008 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısında 1400YTL+SSK olarak oy çokluğu ile kabul edilen Site Başkanı ücretini iptal ettirebilir miyim? (Site Başkanı aynı zamanda Blok Yöneticisidir)
yönetici yasal şekilde seçilmiş ve yeterli oyu almış ise .ve dahi yöneticye uygulanacak ücret oylanmış ve dahi kat malıkleri çokluğu ile oylanmış ise ve dahi siz de red oyu vermiş iseniz ve dahi bu süre bir ayı geçmemiş ise kat malıkleri kararına itiraz edebilirsiniz.toplantıya katılmayanlar kararın tebliğine müteakiben yine 1 ay içinde dava açabilir 5711 bu hakkı veriyor zannediyorumk
püf noktası yönetici seçimi için yeterli oy kat malıkleri sayısını çokluğu ile alınması gerekir.
fakat yönetici seçilir ise .yöneticiye bir ücret ödenir. ne kadar ödenir? bu da oylanmış kabul edilmiş se haklı gerekçeniz nedir? 30 blok diyorsunuz her blokta
kaç daire var ? bunu gözönüne alın .
Merhaba,
Siteniz kaç parsel üzerinde, ayrı parsellerde ise Toplu Yapı olarak tescil edildimi? Yönetim planınız nasıl? Bence öncelikle sitenizin hukuki durumunu inceleyin. Pek çok kimse ayrı parseller konusunu bilmiyor ve yıllarca bazı art niyetli insanlar siteleri sömürüyor. Önce tapuya gidin ve yönetim planınızı isteyin, Türk Medeni Kanunun 1020. Maddesi (MADDE 1020.- Tapu sicili herkese açıktır. İlgisini inanılır kılan herkes, tapu kütüğündeki ilgili sayfanın ve belgelerin tapu memuru önünde kendisine gösterilmesini veya bunların örneklerinin verilmesini isteyebilir. Kimse tapu sicilindeki bir kaydı bilmediğini ileri süremez) demektedir. Yönetim planızı incelyin sizi bağlayan tek yönetim planı tapuda tescilli olandır. Eğer ayrı parsellerdeki malikler aralarında sözleşme yaparlarsa o belge sadece şahsen imzalyanları bağlar.
Saygılar
Kat Mülkiyeti Kanununun Yöneticinin Hakları:
Madde 40 - Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahiptir. Kat malikleri,kendilerine düşen borçları ve yükümleri yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden istiyebilir. Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret istiyebilir, (Değişik: 13/4/1983-2814/13 md.) Kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin normal yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı, katılacaksa, ne oranda katılacağını kararlaştırır. Bu yolda, bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz.
dğerli erbulut.
yönetici olarak yönetim giderleri yalnız oturanlardan değil ,herkesten almalısınız.
diğer taraftan ,3*720= aşağı yukarı daire başına isabet eden tutar 2 veya 3 ytl ye gelir ki bu rakkam normalın altında bir rakkamdır.720 kişinin muhasebesini tutmak başlı başına bir iştir.
kanatım rakkam normal sınırların içindedir.vermeyenlerden toplu olarak tahsil etmeye çalışınız.