Gerekçeli Karar İle Adli Sicil Kaydının Farklı Olması
Gerekçeli Karar da :765 Sayılı TCK’nun 456/4 ,457/1 , 51/1 , 59 , 94 ve 647 s.y’nın 6. maddeleri yazıyor;
Adli Sicil Kaydında ise
C:................003911 (............555-07) .../.../.2000 CK:456/2 457/1 51/1 59 94 ; 647SA 6. ............;SCM ......AP. ./......./2005 05/.......-........ 20/1/2006
Karar da 456/4 ;sicilde 456/2 yazıyor.Bu yanlışlık nasıl düzeltilebilir?
5 yıl sonra hem adli sicilden hem de arşiv kaydından silinir mi?
Teşekkürler.
Re: Gerekçeli Karar İle Adli Sicil Kaydının Farklı Olması
Karardan bir suret alıp Adli Sicil Bürosuna bir başvur, muhtemelen düzeltilir.
5 yıl sonra da başvurun halinde sicilden silinir ama arşivden silinmez
Merhaba.Bu yanlışlık sadece bir dilekçe ile düzeltilebilir mi?Yoksa dava falan mı açmam gerekir?Çünkü;456/4 ve 457/1 'den bana verilen ceza bir ay hapis,adli paraya çevrilme ve onun da tecil edilmesi şeklindedir.Malum,765 s.y.nın 456/4 maddesindeki ceza 4 ila 6 ay arasıdır.Adli sicilde yapılan ve bahsi geçen 456/2 maddesi ise 2 ila 5 yıl arasıdır.Zira,müşteki son duruşmada şikayetinden de vazgeçmişti.Böyle bir yanlışlık nasıl olabilir ki?
Bana bu konu ile ilgili örnek bir dilekçe verebilecek hukuksever varsa yardımcı olabilir mi?
Ayrıca , adli sicili ve arşiv kaydını, suç itibariyle eski (765 s.y.) olması nedeniyle (2000 senesi) ve kesinleşme (20/1/2006 senesi) 20/1/2011 yılında mi sildirebilim?
Teşekkürler.
İlginize zaman geçse de teşekkür ederim.Ama, siteyi incelediğimde ve bana verilen cevaplarda sicilimin 5 sene ,arşivin ise silinmeyeceğini arkadaşlarımız ifade ediyorlar.Pekala,adli Sicil Yönetmeliğine baktığımızada , benim sicilimin silinip direkt arşive alınması gerekiyor.Ama alınmamış.Bu ne demek oluyor acaba?
Alıntı:
cemal.cengiz rumuzlu üyeden alıntı
İlginize zaman geçse de teşekkür ederim.Ama, siteyi incelediğimde ve bana verilen cevaplarda sicilimin 5 sene ,arşivin ise silinmeyeceğini arkadaşlarımız ifade ediyorlar.Pekala,adli Sicil Yönetmeliğine baktığımızada , benim sicilimin silinip direkt arşive alınması gerekiyor.Ama alınmamış.Bu ne demek oluyor acaba?
Bunun yanında 765 s.y.nın 95. maddesi yani "5 yıl sonra" "suçun vak'i olmamış sayıldığı" maddenin yazılması da gerekiyormuydu?