Alman vatandasi olarak türk vatandasindan bosanmak ve Tazminat acmak
Ben Alman vatandasi olarak bir türk vatandasiyla evlenip onu Türkiyeden Almanyaya getirdim.
40 gün siddetli gecimsizlik, agir hakaret, aile ici siddet, tehdit ve hirsizlik ayrildim. Para ve altinlarimi caldi. Bunun üstüne akrabalarinin yanina kacti ve ordan bana ve aileme tehditler yagdirdi. Bana oralarda kendimi satiyormusum diye hakaretler etti.
Bunu polise ve yabancilar dairesine bildirdim. Avukatada gittim.
3 ay sonra Türkiyeye dönmüs cünkü polisden araniyordu... ama polis onu bulamadi.
Terbiyesiz benim adima internetde kendisine ve ailesine hakaretler etmis sözde ben yapmisim diye delil olarak gösterecekmis. Birde benim adima ben internetde yeni erkek ariyorum diye herseye acikmisim diye terbiyesiz teklifler etmis. Benim aile sorunlarini herkeze dagitmaya basladi. Bana cirkin tekliflerde bulundu ve önceden kizlarla yasadigini anlatip aynisini istedi.
Benimle almanya ve paramiz mallarimiz icin evlendigini söyledi.
Bana maddi ve manevi cok zarara soktu... 5.000 euro borc, esyalari ben aldim (degeri 6.000 euro), dügün masrafi (4.000 euro), parami caldi ve altinlarimi (degeri 10.000 euro). Namusumla oynadi, annesi bak dul oldun annen biryerine soksun diye hakaretler etti.
Ben simdi türkiyede bosanma davasi acmak istiyorum.
Ailesi ve o sagisa tazminat talep etmek istiyorum.
Hem hakaretden hem namusumla oynadigi beni kullandigi icin hem zarara soktugu icin. 50.000 YTL istiyorum.
Simdi sorum.
Tazminat talep edebilirmiyim bu miktarda?
Istedigim her sehirde dava acabilirmiyim cünkü alman vatandasiyim?
Caldigi altinlari geri talep edebilirmiyim?
Bana ailesi ve onun yapti hakaretlere nasil önlüyebilirim?
Yardiminiz icin simdiden tsk ederim.
Re: Alman vatandasi olarak türk vatandasindan bosanmak ve Tazminat acmak
Bu arada o benden 12.000 Euro Tazminat birde Dügün masraflarini istiyecekmis bosanmicakmis.
Beni süründürcekmis öyle söylüyor.
Beni herkeze kötü benmisim diye herkeze rezil edicekmis.
Bu arada bana cocuk aldirdigimi söylüyor ama öyle birsey kesinlikle yok. Raporda cikartirabilirim hakim karsisina.