İhtarname ve kira kontratının geçerliliği
Kontrat ve 1000 euro depozito ödeyerek oturduğumuz dairede işlerimizin bozulması ve maddi sıkıntılar sebebiyle kontratta belirtilen ayın belli günlerinde ödenmesi gereken kira bedelinde gecikmeler yaşadık ve bunun sonucunda ev sahibi bize noterden ihtarname çekti günü geçsede, gecikmeler olsada kiramı mal sahibinin banka hesabına yatırıyorum bu durumda ev sahibi kontratı fesih etme hakkına sahip olurmu? veya beni evden çıkartabilirmi?
Re: İhtarname ve kira kontratının geçerliliği
Alıntı:
zmahsr rumuzlu üyeden alıntı
Kontrat ve 1000 euro depozito ödeyerek oturduğumuz dairede işlerimizin bozulması ve maddi sıkıntılar sebebiyle kontratta belirtilen ayın belli günlerinde ödenmesi gereken kira bedelinde gecikmeler yaşadık ve bunun sonucunda ev sahibi bize noterden ihtarname çekti günü geçsede, gecikmeler olsada kiramı mal sahibinin banka hesabına yatırıyorum bu durumda ev sahibi kontratı fesih etme hakkına sahip olurmu? veya beni evden çıkartabilirmi?
Gayrımenkul Kiraları Hakkında Kanun Madde 7;
- Kira şartlarına ve Borçlar Kanununun bu kanuna aykırı olmayan hükümlerine riayet edilse bile aşağıdaki yazılı hallerde kiralayan,
e) Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara hacet kalmaksızın, kira müddettinin hitamında,
Tahliye davası açabilirler.
Gayrimenkul kiraları hakkında ki kanun,kirayı zamanında ödememeniz halinde mal sahibinizin kontratınızı fesih etmesine cevaz vermez.
Re: İhtarname ve kira kontratının geçerliliği
Çok teşekkür ederim ilginiz için.