Kasten öldürmeye teşebbüs
merhabalar size bir sorum olucak. sözlüm parkta tanımadığı birinin hakaretine uğramış ve kavga sırasında karşısındakinin bıçağını alıp göğsüne saplamış ama karşı tarafın bişeyi yok davasınıda geri geçti bıçağın kendisine ait olduğunu söyledi buna rağmen hakim 7 yıl 6 ay ceza verdi bizde temyize başvurduk sözlüm şuan cezaevinde sizce kaç yıl yatar? temyiz tarihi ne zaman sonuçlanır lütfen cevap bekliyorum
Re: Kasten öldürmeye teşebbüs
öncelikle çok geçmiş olsun.Allah sabır versin.cezanın 2/3'ünü yatar.buna göre yaklaşık 5 yıl eder.Ama sıklıkla tahliyesi için başvuruda bulunun.hayati bölgesine vurmamış olsaydı bu duruma gelmezdi.
çok teşekkür ederim ama avukatımız bize 4/3ü demişti temyiz tarihi ne zaman belli olur bi fikriniz varmı?
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun
MADDE 107.- (1) Koşullu salıverilmeden yararlanabilmek için mahkûmun kurumdaki infaz süresini iyi hâlli olarak geçirmesi gerekir.
(2) Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edilmiş olanlar otuz yılını, müebbet hapis cezasına mahkûm edilmiş olanlar yirmidört yılını, [diğer süreli hapis cezalarına mahkûm edilmiş olanlar cezalarının üçte ikisini infazkurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıverilmeden yararlanabilirler.
Madde hükmünda yazılıdığı üzere süreli hapis cezalarında toplam cezanın 2/3
yatanlar koşullu salıverilir.
Temyiz Konusunda : Gerekçeli Karar yazıldıysa avukatınızın gerekçeli temyiz dilekçesinin verilmesiyle dosya Yargıtay a gider.Burada esas numarası alır sırası gelince de karara bağlanır.
Mahkeme adı ve Dosya numarası elinizde varsa Yargıtay internet sayfasında Dosya Sorgulama kısmından durumunu takip edebilirsiniz.
hesabıma göre 59 ay buda 4 yıl 9 ay eder.tabi bütün söylediklerim daha önce sabıkası olmaması hali içindir
evet daha önce sabıkası yok peki yargıtaya gidildiyse dosya numarası belli midir?
Dosyanın Yargıtaya gidip gitmediğini Mahkemesinden telefonla kontrol edebilirsiniz.Ayrıca Mahkeme ve dosya numarası varsa Yargıtayın dosya sorgulama kısmından son durumunu öğrenebilrsiniz.Genellikle kısa karardan 15 gün sonra gerekçeli karar yazılır akabinde temyiz dilekçesi verilmesiyle Yargıtaya gönderilir.Bu süreç karardan sonra en azından 2 3 ay demektir.Yargıtaya gidip gitmediği hakkında karar tarihini bilmeden bişey söylemem zor
avukatı bize yargıtaya gönderdim diyo ama dosya numarası belli değil diyo savcı kuzenimde yargıtaya gidildiyse dosya numarası bellidir diyo
avukatınız dosyayı Yargıtaya gönderdim dediyse muhakkak doğrudur.Yargıtaya giden dosya birçok aşamadan geçiyor.savcılıkta sıra bekliyor v.s.Daha sonra kaydı yapılıyor esas numarasını öyle alıyor.Bu sebeple de Yargıtay da esas numarası alması normalidr.Ayrıca tutuklu işler acele işlerdendir.)öncelikli) Eğer cezayı veren mahkemeyi ve dosya numarasını biliyorsanız yargıtayın ınternet sayfasından kontrol edebilrm
izmir karşıyaka adliyesi 1.ağır ceza mahkemesi ama dosya numarasını bilmiyorum ne yazıkki