Re: taksirle adam yaralama
taksirle yaralamanın kesinlikle memuriyetine hiçbir etkisi olmaz.şayet evvelce bir kasıtlı suçtan mahkumiyetin yoksan adli para cezası verilir o da ertelenir.
Re: Taksirle adam yaralama
ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.Ancak diyorlarki yeni çıkan TCK.da taksiri bilinçli taksir vs..diye sınıflandırmışlar buna göre trafik kanunlarındada 0.50 promil üstü alkol ve ana yola kontrolsüz çıkışlar otomatikmen bilinçli taksirli suça giriyormuş.Bundan dolayı da erteleme olmuyormuş (Şikayete bağlı dava olmuyor ve otomatikmen Kamu davası oluyormuş,ve ancak karşı taraf yaralı davadan vaz geçerse hakim hükmen açıklanmasının ertelenmesine karar verebiliyor ve cezası da normal taksirli suçlara nazaran daha ağır diyorlar.Bu doğru mu.Kazayı yapalı 9 ay oldu kafamda siyah saç kalmadı.Karşı taraf gerçekten adilane bir para,gider istese 1-2 fazlası ile vereceğim ama,ben gördüm adamı hiçbirşeyi yok ve yaptığı bir masrafıda yok.Yani masrafını vereyim hadi 5.000 vereyim ama ağzını açınca yanaşılmıyor adama seni içeri attıracağım,bitireceğim seni diyor.Daha sonrada manevi tazminat davası açacağım diyor.
Re: Taksirle adam yaralama
5237 sayılı kanunun 50.maddesinin 4.fıkrası
MADDE 50. -
1-
2
3
(4) Taksirli suçlardan dolayı hükmolunan hapis cezası uzun süreli de olsa; bu ceza, diğer koşulların varlığı hâlinde, birinci fıkranın (a) bendine göre adlî para cezasına çevrilebilir. Ancak, bu hüküm, bilinçli taksir hâlinde uygulanmaz.
diyor.Bu durumda işim çook kötü mü görünüyor.? lütfen yardım edermi siniz.