Veraset ilamı ve tapu kaydı
Merhaba,
babamı geçen yıl kaybettik, veraset ilamı aldık. Annem ve kardeşimin oturduğu bir ev vardı sadece, ben ayrı bir şehirde yaşıyorum ve tapuda herhangi bir işlem yaptırmadım. Ben ticaretle uğraşıyorum ve kredi kartı dahil borçlarımı ödeyemez duruma geldim son dönemde. Acaba borçlarımdan dolayı sözkonusu eve icra gelir mi? ya da benim payıma ipotek konabilir mi? Şimdiden cevap için teşekkür ederim
Re: Veraset ilamı ve tapu kaydı
Alacaklılar sizin başka malınızı bulamaz ve alacağını tahsil edemezse, sizin yerinize bir veraset ilamı daha çıkarıp bu evi tespit ederlerse evdeki hissenize haciz gelebilir.
Merhaba,
annemin üzerine kayıtlı bir evimiz vardı fakat annemi beş yıl önce kaybettim!veraset ilamını hemen çıkardım fakat beş yıldır tapuyu üzerime almadım ve bu arada da emlak vergisinide ödeyemedim!tapuyu şuanda üzerime almak istiyorum alabilirmiyim acaba?veraset ilamı iptali gibi bir şey söz konusu olabilirmi bu beş yılda?saygılarımla...
Alıntı:
göku rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
annemin üzerine kayıtlı bir evimiz vardı fakat annemi beş yıl önce kaybettim!veraset ilamını hemen çıkardım fakat beş yıldır tapuyu üzerime almadım ve bu arada da emlak vergisinide ödeyemedim!tapuyu şuanda üzerime almak istiyorum alabilirmiyim acaba?veraset ilamı iptali gibi bir şey söz konusu olabilirmi bu beş yılda?saygılarımla...
Birikmiş vergi borçlarınızı ödedikten sonra elbette tapu işlemlerinizi yapabilirsiniz.Veraset ilamı iptali diye bir durum yoktur.