Devlet Memurlarına Mesai Dışı Toplantı Düzenlenebilir mi?
Değerli Hukukçular ve hukuk severler,
Yönetici olarak bulunduğum kamu kurumunda 8-17 arası olan mesai saatleri dışında toplantı düzenlersem (Örneğin saat 17-18 arası ya da 07-08 arasında) ve katılımı zorunlu tutarsam sorun olur mu?Şikayet edilirsem ceza alır mıyım? Saygılar
Re: Devlet Memurlarına Mesai Dışı Toplantı Düzenlenebilir mi?
Mesai saatleri içerisinde düzenlemenizi öneririm. Devlet memurunun kaç saat çalışacağı mevzuatla belirlenmiştir.Zorunlu tutacağınız bir toplantı için herhangi bir ücret ödeyebilecekmisiniz? Kanaatimce mesai saatleri dışında yapılan her türlü faaliyet fazla çalışmaya girmekte ve ücreti ödenmelidir.
Himayenizdeki memurların korkudan yada aman benim başıma husumet gelmesin diye şikayet etmiyeceklerinden ceza almazsınız diye düşünüyorum Ama madalya alacağınız kesin
Amaç madalya almak mı ki?
Alıntı:
nokayi rumuzlu üyeden alıntı
Değerli Hukukçular ve hukuk severler,
Yönetici olarak bulunduğum kamu kurumunda 8-17 arası olan mesai saatleri dışında toplantı düzenlersem (Örneğin saat 17-18 arası ya da 07-08 arasında) ve katılımı zorunlu tutarsam sorun olur mu?Şikayet edilirsem ceza alır mıyım? Saygılar
657 sayılı devlet memurları kanunu :
Çalışma Saatleri, İzinler
Çalışma Saatleri:
Madde 99- (Değişik: 30.5.1974- KHK 12/1 md.; aynen kabul: 15.5.1975- 1897/1md.) Memurların haftalık
çalışma süresi genel olarak 40 saattir.
Bu süre Cumartesi ve Pazar günleri tatil olmak üzere düzenlenir.
Ancak özel kanunlarla yahut bu Kanuna veya özel kanunlara dayanılarak çıkarılacak tüzük ve
yönetmeliklerle, kurumların ve hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri tespit
olunabilir.
Bakanlar Kurulu, yurt dışı kuruluşlarda hizmetin gerektirdiği hallerde, hafta tatilini Cumartesi ve Pazardan başka günler olarak tesbit edebilir.
Amir Durumda Olan Devlet Memurlarının Görev ve Sorumlulukları:
Madde 10- (Değişik: 12.5.1982- 2670/3 md.) Devlet memurları amiri oldukları kuruluş ve hizmet birimlerinde
kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve
yaptırmaktan, maiyetindeki memurlarını yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten görevli
ve sorumludurlar.
Amir, maiyetindeki memurlara hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Amirlik yetkisini kanun, tüzük ve
yönetmeliklerde belirtilen esaslar içinde kullanır.
Amir, maiyetindeki memurlara kanunlara aykırı emir veremez ve maiyetindeki memurdan hususi bir menfaat
temin edecek bir talepte bulunamaz, hediyesini kabul edemez ve borç alamaz.
Emekleriniz için çok teşekkürler.
Mesai dışı toplantıya katılıma zorlasam acaba ne tür bir ceza alırdım?
Alıntı:
cemaykutman rumuzlu üyeden alıntı
Himayenizdeki memurların korkudan yada aman benim başıma husumet gelmesin diye şikayet etmiyeceklerinden ceza almazsınız diye düşünüyorum Ama madalya alacağınız kesin
:) Değerli Arkadaşım,bu tür bir uygulama yapmayı elbette düşünmüyorum. Soruyu kısaca sormak için böyle bir şey yazdım.Konu aslında zulüm düzeyinde baskı uygulayan bir yöneticinin uygulamaları..Yoksa insanoğlunun en değerli varlığı sahip olduğu zaman.Biz ona hangi hakla ve inançla göz dikebiliriz?
Alıntı:
nokayi rumuzlu üyeden alıntı
Emekleriniz için çok teşekkürler.
Mesai dışı toplantıya katılıma zorlasam acaba ne tür bir ceza alırdım?
Müracaat, Şikayet ve Dava Açma:
Madde 21- (Değişik: 12.5.1982- 2670/9 md.) Devlet memurları kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat; amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet ve dava açma hakkına sahiptirler.
Müracaat ve şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlayarak silsile yolu ile şikayet edilen amirler atlanarak yapılır.
Müracaat ve şikayetler incelenerek en kısa zamanda ilgiliye bildirilir. Müracaat ve şikayetlerle ilgili esas ve usuller Başbakanlıkça hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.
Bu durumda bir üst amirinizden uyarı cezası alacağınız kesin.Yani sarı zarf derler memurlar arasında.Hizmetliyle defter arasında imza karşılığı gönderirler.:p :p
Alıntı:
tahsin58 rumuzlu üyeden alıntı
Müracaat, Şikayet ve Dava Açma:
Madde 21- (Değişik: 12.5.1982- 2670/9 md.) Devlet memurları kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat; amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet ve dava açma hakkına sahiptirler.
Müracaat ve şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlayarak silsile yolu ile şikayet edilen amirler atlanarak yapılır.
Müracaat ve şikayetler incelenerek en kısa zamanda ilgiliye bildirilir. Müracaat ve şikayetlerle ilgili esas ve usuller Başbakanlıkça hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.
Bu durumda bir üst amirinizden uyarı cezası alacağınız kesin.Yani sarı zarf derler memurlar arasında.Hizmetliyle defter arasında imza karşılığı gönderirler.:p :p
:p Değerli Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür eder saygılar sunarım.
Yöneticisi olduğum kurumda herkesin hakkına fazlasıyla değer verdiğimi belirtmek isterim.Konu başka bir kurum ve yönetici hakkındadır.Allah hiç kimseyi "Kul olduğunu unutan" bir yöneticiyle çalışmak zorunda bırakmasın :p