Ünvan değişikliği sınavına girebilmem için
ben yedek subay aday adayıyım ve 1 aralık 2008 tarihi itibariyle askere alınacağım(ağustos 2006lisans mezunuyum). ama benim söyle bir sorunum var.
ben tarim bakanlığında laborant olarak çalışmaktayım ve bu süre içerisinde fen-edebiyat fakültesi kimya lisans programını bitirdim. şimdi ünvan değişikliği (laborant"tan kimyagerlik kadrosuna gecebilmek için) sınavını bekliyorum. tarım bakanlığı ünvan değişkliği sınavını daha ilan etmedi ama sendikacıların bu yılın aralık ayı sonuna yakın (tahmini 28 aralık 2008) sınav düzenlenecekmiş.
bu ünvan değişikliği sınavı bizim bakanlığımızda yaklaşık 3 yılda bir yapılmaktadır. ve ben bu sınava girmezsem aylık 350ytl civarında maddi bir kayıp yaşayacağım (hükümetin yıllık %8lik zammı yanında müthiş bir değer).
ben yüksek lisans yapmıyorum başvuruları kaçırdım. ama yinde askerliğimi 1 dönem daha erteletmek istiyorum. nasıl olur. kanuni hakkım var mı?
arkadaşım söyle bişey dedi. olur mu?
1,2,3 aralıkta bir devlet hastanesinden rapor alıp 4 aralıkta ifade verip. 25 aralığa kadar ankara/mamak ilçesinde "1,2,3" deki sınava girmeyenlere bi daha sınav düzenleniyormuş. 24 aralık sınava girersem ocak ayında askere alınırmışım.
böyle bir şey var mı?
Re: Ünvan değişikliği sınavına girebilmem için...
ben burada askerlikten kaçmanın yolunu aramıyorum. hakkım olan sınava girebilmenin yolunu arıyorum.
çok yardımcı oldunuz. konuyu ve üyeliğimi silebilirsiniz.
Re: Ünvan değişikliği sınavına girebilmem için
Biraz sabretmeniz lazım. 1 gün beklemişsiniz ondan sonra niye cevap yok diyorsunuz.
Evet, öyle dediğiniz gibi bir şey var. Ağustos 2008 den beri var. Uygulama değişti. Eskiden, celp dönemlerinde ayın 1, 2 ve 3 ünde sınava girilirdi. O dönem gitmek istemeyen kişi 3 günlük bir rapor alırdı ve bir sonraki celbe kalırdı. Bunu haksız yere kullanan birçok kişi, ki bunlar bu şekilde 5-6 dönem geçirdiler, kural değişti ve 3 günlük rapor yeterli olmamaya başladı. Yani adamlar diyor ki 3 günlük rapor alsan bile, biz sana 25 ine kadar sınava girme hakkı tanıyoruz, 3 günde düzelirsen gel ayın yirmisinde gir sınava diyor. Böylece birsonraki celbe geçiş engellenmiş oluyor. 25 günlük rapor almak ise oldukça zor, 20 günü geçtiği için heyet raporu gerekiyor.
Özetle, ben 3 günlük rapor alayım, bir sonraki celbe kalayım devri ağustos 2008 den itibaren bitti.
Sınava aralık sonu girerseniz, şu iki durum var, ben de duyduklarımı yazıyorum, yüzde yüz değil:
kısa dönem çıkarsa, ocakta askere alınırsınız,
uzun çıkarsa bir sonraki celp diğer asteğmenler ile birlikte alınırsınız
Re: Ünvan değişikliği sınavına girebilmem için
kusura bakmayın. herşey o kadar çok üst üste geldiki. neyapacağımı bilmiyorum.
askerlik şubesine gittim onlar bişey bimiyor. ASAL (msb) a gittim onlarda sorularımı yanıtlamk istemiyor.
sanki askerden kaçıyormuşum muamelesi gördüm. bide burada cevap gelmeyince.
kusura bakmayın.
"erdogan guler" çok teşekkür ederim.