SSK Primleri Ve Tazminatsiz Sozlesme Feshi
Yeniden Merhaba,
SSK Primlerimin almis oldugum maasin uzerinden yatip yatmadigini ogrenmek icin en dogru yol nedir? Bazi durumlarda isyerlerinin biri resmi digeri gayri-resmi iki bordro duzenledigini biliyorum. Bu sebeple primimin suanda almis oldugum maas uzerinden yattigina nasil emin olabilirim?
Ozel egitim kurumuyla yapmis oldugum sozlesmede soyle bir madde var " Ders saati ucreti karsiligi okutmakla yukumlu oldugu ders saati sayisini gecemez". Ancak suanda ben 3 saatte olsa sozlesmede belirtilen ders saatinden fazla derse giriyorum. Bu tazminat odemeden fesih etmeme olanak saglar mi?
Ayrica is gorusmesi esnasinda suanda vermekte oldugum ders saatinin neredeyse yarisi kadar ders saati uzerinden maas antlasmistik. Olayin is mahkemesine gitmesi durumunda "yapilan vaatleri" taniklarla kanitladigimda ve suandaki magduriyetim acikliga kavustugunda tazminatsiz fesih saglayabilirmiyim?
Tesekkur ederim
Re: SSK Primleri Ve Tazminatsiz Sozlesme Feshi
TC kimlik no veya SGK sicil no ile SGK sayfasından hizmet dökümü ve adınıza prim ödenen brüt maaşınızı görebilirsiniz.
Re: SSK Primleri Ve Tazminatsiz Sozlesme Feshi
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
TC kimlik no veya SGK sicil no ile SGK sayfasından hizmet dökümü ve adınıza prim ödenen brüt maaşınızı görebilirsiniz.
Tesekkur ederim.
Simdi burada benim brut maasim olarak 1112,67 YTL olarak gozukuyor. Ancak benim almis oldugum net ucret 1000 ytl. O zaman ssk primlerinin dusuk yatirilmasi gibi bir durum soz konusu oluyor. Ayrica net olarak 1000 ytl uzerinden antlasma yaptik. Ancak asgari gecim indiriminden aldigim maas ile orantili olarak faydalanmam gerekiyor. Ancak bu tutar maasimiza yansitilmadi.
Bu usulsuzluklerden oturu is akdinini tek tarafli olarak fesih hakkim dogar mi? Ve tazminat odemekten kurtulurmuyum.