Evim var ama içinde yasanmıyor (insaat Halinde) tazminat ödermiyim ?
Merhabalar eşim bana bosanma davası actı ve benim uzerime tapusu olan insaat(tek daire seklinde iki kat sadece alt katta kaba sıva ve kacak elektrik var gece kondu zaaten) için tedbir koymuslar bilirkişi gelcek falan dediler ama kimseden kesin bir bilgi elde eninemedim .
Evi elimden alıp eşime verebilirmi mahkeme yada vermemek için neler yapalirim? Bana babam ve kardeşlerinden miras kaldı ben yapmadım yaani ve eşimde bunu biliyor ama genede mal tedbir ettirmiş tazminat için oplabilir dediler tada evini elinden alcak dediler bir turlu kendime kanunlar çerçevesinde bir yanıt bulamadım size sormamın mahsuru yokktur umarım .
Re: Evim var ama içinde yasanmıyor (insaat Halinde) tazminat ödermiyim ?
Evinizi elinizden alıp eşinize veremezler.
Bahsettiğiniz ev aynen şu anda kullandığınız şekliyle size miras olarak kalmışsa zaten boşanma sırasında paylaşıma girecek malların dışında kalacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evinizi elinizden alıp eşinize veremezler.
Bahsettiğiniz ev aynen şu anda kullandığınız şekliyle size miras olarak kalmışsa zaten boşanma sırasında paylaşıma girecek malların dışında kalacaktır.
verdiğiniz bilgi icin cok tesekkur ediyorum
gercekten saolun
Ancak tazminat ödeyip ödemeyeceğinizi belirleyecek olan evinizin olması değil, kusurunuzun olup olmamasıdır.
Kusurlu olduğunuz için tazminat ödemenize hükmedilirse, miktar konusunda karar verilirken eviniz de hesaba katılacaktır.